Dani Peklenice započeli su tradicionalnom biciklijadom za djecu i odrasle. Organiziran je malonogometni turnir i turnir odbojke na pijesku, likovna radionica, druženje uz zvukove 80- tih, te bogati kulturni program.

Nakon trodnevnog programa, najsvečaniji dio bio je posvećenje i primopredaja novog vatrogasnog vozila DVD-u Peklenica. „Sretan sam što sam dio ove prekrasne svečanosti. Vatrogasci općenito, a vrlo je dobar primjer DVD Peklenica, djeluju prvenstveno humanitarno i solidarno. Uvjeren sam, stoga, kako je kombi vozilo došlo u pravo društvo jer će se još više oplemeniti rad vatrogasac, ali i kvaliteta života u jednoj manjoj sredini. Vi to dokazujete svakodnevnim aktivnostima, ali i u radu sa najmlađima“, ističe zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Nakon primopredaje vozila izvedena je atraktivna vježba gašenja požara i izvlačenja unesrećenog iz automobila uz demonstraciju rezanja automobila kako bi se došlo do unesrećenog gdje su vježbi uz domaći DVD Peklenica sudjelovali i vatrogasci iz Križovca, Vratišinca i Murskog Središća.

Na samoj svečanosti, svoju podršku dali su saborska zastupnica Bernarda Topolko, gradonačelnik Grada Mursko Srediće Dražen Srpak koji je i uručio vozilo predsjedniku DVD-a Peklenica Draženu Srši, dok je vozilo blagoslovio velečasni Pavao Mesarić.