Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Matija Posavec čestitao je malim znanstvenicima u Riznici Međimurja

Datum objave: 24. travnja 2024.

Muzej Međimurja Čakovec i ove godine uključio se u nacionalnu manifestaciju Festival znanosti, namijenjenu popularizaciji znanosti među djecom i mladima. U suradnji s Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec proveden je natječaj za najbolje plakate o znanstvenicima i njihovim otkrićima.

Danas, 24. travnja u Riznici Međimurja proglašeni su najuspješniji radovi te predstavljeni njihovi autori, kojima je čestitao župan Međimurske županije Matija Posavec:

Čestitam svim sudionicima ovog natječaja kojim ste obogatili svoje znanje i dobro se zabavili i našu Riznicu Međimurja učinili i riznicom znanja. Iza svakog rada stoji trud učenika i njihovih mentora čime su ispunjeni svrha i cilj Festivala te stvoreno poticajno okruženje za učenje i nadgradnju“, rekao je župan pri podjeli nagrada najuspješnijim autorima.

Među predškolarcima prvo mjesto pripalo je mališanima iz Dječjeg vrtića Cipelica Čakovec – skupina Sunčeka, dok je pohvaljen i rad mališana iz skupne Ovčice DV-a svetoga Nikole Belica, a u konkurenciji osnovnih škola, najbolje radove ostvarili su Mia Pavlic iz III. OŠ Šenkovec, Bohdan Vaka i Mykyta Havrysh iz OŠ Šenkovec, te Gita Levačić iz I. OŠ Čakovec.

U kategoriji učenika srednjih škola najboljim je proglašen rad Ane Markan iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, drugoplasirani su Pavla Podgorelec iz Gospodarske škole te Borna Smolković iz Tehničke škole, a treće mjesto osvojili su Helena Veselko iz Srednje škole Čakovec i Marta Vinko iz Tehničke škole Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content