Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec

Datum objave: 25. veljače 2021.

Opći cilj projekta i ustanove Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec (u nastavku: Metalska jezgra) je izgraditi istraživačku infrastrukturu namijenjenu znanstveno-istraživačkoj zajednici za provođenje vrhunskih istraživanja usmjerenih na jačanje znanstvene izvrsnosti, stvaranje društva znanja te povećanje konkurentnosti metalske i povezanih industrija na području Međimurske županije i sjeverozapadne Hrvatske.
Infrastrukturni dio aktivnosti uspostavljanja Metalske jezgre sufinanciran je iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Javnog poziva Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija. Ukupna vrijednost projekta je 35.629.523,12 kune, a sufinancirano je 31.290.223,12 kuna.
Nositelj projekta je Međimurska županija, a partneri su Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Fakultet organizacije i informatike Varaždin Sveučilišta u Zagrebu i Međimursko veleučilište u Čakovcu, dok u provedbi projekta u funkciji operativnih tijela djeluju Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje. Provedba projekta počela je 1. srpnja 2018. godine i traje do 1. veljače 2021. godine.
U okviru projekta stvoreni su infrastrukturni uvjeti za rad Metalske jezgre kroz rekonstrukciju objekta bivše jahaone u okviru Centra znanja Međimurske županije koji se razvija na prostoru bivše vojarne u Čakovcu i opremanje opremom potrebnom za rad institucije i provođenje aktivnosti istraživanja i razvoja. U svrhu provedbe projekta i daljnjeg razvoja cijele inicijative osnovana je ustanova Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec čiji je osnivač Međimurska županija i koja će biti upisana u Upisnik znanstvenih organizacija koji vodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Pogledajte Završnu konferenciju projekta: https://metalskajezgra.hr/zavrsna-konferencija-projekta/
 
Kontakt osobe za više informacija:
Maša Tomašić, voditeljica projekta, Javna ustanova REDEA
sc. Mario Šercer, ravnatelj Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec
Darko Radanović, pročelnik UO za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam
 

 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content