Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan

Matija Posavec, mag. ing.

Matija Posavec, rođen je u Čakovcu 5. listopada 1980. godine.

OBRAZOVANJE:

Osnovnu i srednju školu završio je u Čakovcu. Završio fakultet prometnih znanosti u Zagrebu i stekao akademski naziv Magistar inženjer prometa.
Završio dvogodišnje usavršavanje na Poslovnom učilištu Experta te stekao zvanje menadžera u političkom marketingu i menadžera za odnose s javnošću.

u HNS-u 2005. godine proglašen za najboljeg nastavnika HNS-ove političke akademije. Nositelj diplome za uspješni završetak usavršavanja u programu „Hrvatska i euroatlantske integracije“.
Nositelj priznanja Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, USAID-a, Vlade RH i veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj za pohađanje programa „Lokalna demokracija i E-vladavina“.

Potvrda Delegacije europske komisije u RH, Ministarstva vanjskih poslova RH i Udruge hrvatskih radija i novina o završenom ciklusu seminara „Izvještavanje elektroničkih medija o EU i Hrvatskoj u procesu pristupanja Republike Hrvatske u Europskoj uniji“.

RADNO ISKUSTVO:

Od 1995 – 2009. godine urednik i voditelj na radio postaji Radio 1 i suradnik u županijskim novinskim tjednicima.
Od 2000. – 2005. zaposlen u poduzeću «Auto stop» na poslovima predavača i stručnog voditelja u autoškolama u Čakovcu i Prelogu.
2002.-2005.  potpredsjednik regionalnog saveza Hrvatske zajednice autoškola.
2005. – 2006.  Glasnogovornik Međimurske županije.
2009. – 2013.  obnaša funkciju zamjenika župana Međimurske županije.
2013. godine izabran je za župana Međimurske županije.
2017. godine ponovo izabran za župana Međimurske županije,
od 1. listopada 2019. postaje nezavisan Župan.
2021. godine izabran za župana Međimurske županije, u trećem mandatu
Član Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti vijeća Europe,
Zamjenik člana Odbora regija Europske unije (2019.g)
Upravitelj Međimurske Zaklade solidarnosti Katruža

POLITIČKO ISKUSTVO:

Član Hrvatske narodne stranke od 2004. godine.

veljača-svibanj 2005. – Koordinator HNS-a za odnose s javnošću.
rujan 2005. – rujan 2007. – Glasnogovornik ŽO HNS-a Međimurja
rujan 2007. – rujan 2008. – Tajnik sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a
rujan 2008. – prosinac 2008. – Povjerenik HNS-a za Međimursku županiju
od 9. prosinca 2008. godine obnaša funkciju predsjednika HNS-a Međimurske županije
01.listopad 2019. napušta HNS
ožujak 2021. godine osnovao je svoju stranku – Matija Posavec - nezavisna lista
Pročitaj više

Zamjenik župana

Josip Grivec

Josip Grivec rođen je 18. veljače 1957. u Donjem Vidovcu gdje i sada živi. Završio je osnovnu i srednju tehničku školu. Dugi niz godina radio je u tvrtci GK „Međimurje“ Čakovec na različitim poslovima – od Službe kontrole u Visokogradnji, Službe razvoja, do pozicije voditelja laboratorijskih ispitivanja.

godine postaje Predsjednik Skupštine MZ Donji Vidovec, a približavanjem ratnih opasnosti učlanjuje se u Dobrovoljačke nenaoružane odrede.

Formiranjem kriznih štabova postaje predsjednik istog. Aktivno sudjeluje u prikupljanju pomoći i animiranju dijaspore za potporu RH. Od strane Predsjednika RH dr. Franje Tuđmana odlikovan je Redom hrvatskog pletera.

Aktivan je u više udruga, dobrovoljni je darivatelj krvi te jedan od inicijatora i osnivača Lokalne akcijske grupe Mura-Drava, a priznati su i njegovi napori promicanja suradnje s Hrvatima izvan domovine. S hrvatske strane, uz Marijana Vargu i Maria Moharića, inicijator je i osnivač Europske grupacije za teritorijalnu suradnju, prvog takvog društva u Hrvatskoj. Član je Hrvatsko socijalno liberalne stranke od 14. siječnja 1990. U stranci je obnašao različite dužnosti – od člana Izvršnog odbora HSLS-a ogranak Čakovec, predsjednika Ogranka Donji Vidovec, člana Županijskog vijeća HSLS-a Međimurske županije te potpredsjednik istog tijela, da bi naposljetku obnašao funkciju predsjednika.

Na nacionalnoj razini predsjednik je Središnjeg vijeća stranke te član predsjedništva. Šest je puta bio nositelj liste HSLS-a za Općinsko vijeće, a kako je lista svaki puta dobila apsolutnu potporu, vršio je dužnost načelnika općine Donji Vidovec u šest mandata. Pet je puta bio izabran u Županijsku skupštinu, no mandat je četiri puta stavio u mirovanje. U prošlom mandatu bio je potpredsjednik Županijske skupštine, a sada vrši funkciju zamjenika župana.
Pročitaj više
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content