Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prekogranična suradnja Hrvatske i Mađarske u projektu „ECO BRIDGE“

Datum objave: 18. prosinca 2020.

Međimurska županija u svojstvu partnera na projektu od rujna 2020. sudjeluje u provedbi projekta prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske. Ugovor (Subsiy Contract for the EU contribution) za provedbu projekta „ECO BRIDGE“ potpisao je Grad Čakovec kao vodeći partner 8. 9. 2020. godine s mađarskim Ministarstvom vanjskih poslova i trgovine (Ministry of Foreign Affairsand Trade). Projekt se provodi u sklopu programa Interreg V-A prekogranična suradnja Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Ostali partneri na projektu su Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurska priroda, Grad Letenye i Park prirode Balaton.
Cilj projekta je poboljšanje prirodnih staništa ptica u pograničnom području. Ideja projekta utemeljena je u činjenici da Hrvatska i Mađarska dijele prirodne resurse u pograničnom području te su povezane rijekama Murom i Dravom. U projektu „ECO BRIDGE“ fokus je na pitanjima koja se tiču stabilnosti lokalnih eko-sustava, okoliša te staništa domaćih posebnih vrsta ptica.
Rezultat projekta biti će stručna procjena trenutne situacije u očuvanju okoliša i staništa posebnih vrsta ptica te plana aktivnosti za stvaranje uvjeta očuvanja njihovog okoliša i staništa u pograničnom području.
Aktivnosti projekta odnose se na istraživanje biodiverzifikacije u pograničnom području Međimurske i Zala županije, obnovu i poboljšanje uvjeta staništa u gradskim parkovima te podizanje svijesti lokalne javnosti o posebnim vrstama ptica.
Ukupna vrijednost projekta je 1.372.557,10 EUR, a udio Međimurske županije je 442.840,00 EUR od čega će 85% biti sufinancirano od strane EU dok je 15% vlastito sufinanciranje. Trajanje projekta je 24 mjeseca.
Sadržaj je isključiva odgovornost  Međimurske županije i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content