Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U prepunoj Scheierovoj dvorani održano predavanje i predstavljanje knjige vrtlarice Kornelije

Datum objave: 25. travnja 2024.

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, Dana Međimurske Županije, te manifestacije Noć knjiga, prepuna Scheierova dvorana pokazala je koliki je interes građana bio za inspirativno predavanje najpopularnije vrtlarice u Hrvatskoj - Kornelije Benyovski Šoštarić. Gošća je govorila o formiranju organskog vrta, te predstavila svoju knjigu Zeleni kvadrat. Program je organizirao Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji s Međimurskom županijom, LAG-om Mura-Drava i LAG-om Međimurski doli i bregi, okupivši entuzijaste posvećene biouzgoju i ljubitelje knjige.

Svi posjetitelji koji su došli po korisne savjete o organskom uzgoju povrća zadovoljni su otišli s predavanja, bogatiji za nova znanja, uključujući ona vezana uz pripremu gredica, upotrebu mikroorganizama u vrtlarenju, tehnikama sadnje, utjecaju pesticida na okoliš, važnosti korisnih kukaca i biljaka zaštitnica vrta.

Kornelije Benyovski Šoštarić predavanjem je mnoge i potaknula na aktivno sudjelovanje u očuvanju prirode i vlastiti doprinos u stvaranju zdravijeg okoliša.

Jednak interes kod publike je pobudila i knjiga Zeleni kvadrat koju su mnogi ponijeli kući kao vrijedan izvor znanja za svoje buduće vrtlarske pothvate.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content