Povodom predstojećeg Dana antifašističke borbe, župan Međimurske županije Matija Posavec, žiteljima Međimurske županije uputio je čestitku u kojoj stoji:

 Poštovane Međimurke i Međimurci!

Uz praznik kojim se u Republici Hrvatskoj obilježava Dan antifašističke borbe, želim istaknuti kako je sjećanje na 22. lipnja 1941. i trenutak kada je u šumi Brezovica započeo organizirani otpor hrvatskog naroda protiv fažizma, itekako važno i danas. Posljednji događaji upozoravaju nas da je i u ovo vrijeme, kada brojimo više od sedam desetljeća od završetka Drugog svjetskog rata, još uvijek važno upozoravati na sva zla koja su fažizam i nacizam učinili narodima, danas ujedinjene Europe. Posebno je važno da za taj dio naše povijesti znaju mladi i da ih neprekidno učimo razlikovati dobro od zla.

Svaka tragedija, nemili događaj ili posljedica odluka koje smo donijeli u prošlosti ili vremenima koja su iza nas, neka nam ne budu uteg, već posluže kao opomena za buduće razdoblje u kojem možemo i znamo bolje. Neka nas tjera na daljnji još jači i energičniji trud za stvaranje društva u kojem ćemo se mi osjećati istinskim ljudskim bićima, a našoj djeci ostaviti pravedan svijet koji u prvom redu poštuje temeljne ljudske vrijednosti, uz razumijevanje, pravednost i pogled prema naprijed. Antifašizam je u temeljima hrvatske državnosti i suvremene Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti – demokraciju, vladavinu prava i poštivanje slobode pojedinca, protiveći se svakom ekstremizmu. Na današnji dan izražavamo zahvalnost i poštovanje svim našim građanima koji su sudjelovanjem u ovom pokretu, postavili temelje hrvatske suverenosti i slobode.

Svim Međimurkama i Međimurcima želim sretan Dan antifašističke borbe!