Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje ugostilo Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u Donjem Kraljevcu

Datum objave: 9. travnja 2017.

Nakon što je prije nepuna dva mjeseca u Štrigovi održano 13. Županijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Međimurske županije, Osnovna škola Donji Kraljevec, te Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec ugostili su 9. po redu Međužupanijsko natjecanje ekipa mladih Hrvatskog Crvenog križa za osnovne i srednje škole. „Crveni križ važan je pokretač i promotor prve pomoći u našoj zemlji i diljem svijeta. Želim se zahvaliti svim učesnicima i svima onima koji su svojom prisutnošću, dobrom voljom i radom doprinijeli uspješnom ostvarenju ovog natjecanja, a mladima želim da im ovakva natjecanja ostanu u lijepom sjećanju“, u uvodu je rekao Kristijan Valkaj, ravnatelj GDCK Čakovec.
Župan Posavec otvorio natjecanje na kojem su Međimurci osvojili 2. i 3. mjesto
Na ovoj drugoj razini natjecanja, snage su odmjerile pobjedničke ekipe s gradskih i općinskih natjecanja, a međimurske boje branili su pobjednici sa županijskog natjecanja u Štrigovi, osnovnoškolci Hodošana i ekipa Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. U konačnici su školasrci Hodošana među 19 ekipa osvojili visoko 2., dok gimnazijalci 3. mjesto. Njihova su se znanja i vještine pružanja prve pomoći provjerila na praktičnim radilištima i uz izvođenje vježbi.
Ukupno je sudjelovalo 11 ekipa podmlatka (osnovna škola) i 8 ekipa mladeži (srednja škola) iz Međimurske, Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije. „Drago mi je da mogu u ime Županije danas čestitati Gradskom društvu Crvenog križa koji svojim angažmanom i aktivnošću služe kao jedan ogledni primjer rada i djelovanja u zajednici, u svemu što rade, pa evo i u ovoj još jednoj uspješnoj organizaciji“, rekao je pritom župan Međimurske županije Matija Posavec, poželio svim natjecateljima sreću na natjecanju, pohvalio dvije međimurske ekipe, pritom pozvao sve da provedu jedan ugodan dan u Međimurju, te službeno i otvorio međužupanijsko natjecanje.
Mladim natjecateljima uz samo natjecanje, pripremljene su i brojne aktivnosti kako bi njihov boravak u Donjem Kraljevcu i Međimurju bio što zanimljiviji, o čemu su govorili Dubravka Kečkeš, u ime Povjerenstva za organizaciju natjecanja, ravnateljica OŠ Donji Kraljevec Sandra Vlahek te načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat. Spomenimo kako će se 10 najboljih ekipa sa sveukupno 120 natjecatelja, susresti od 12. - 15. svibnja u Kninu na 20. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa.
[ngg_images source="galleries" container_ids="950" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content