Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Studentski krediti

Studentski krediti

Kredite za studij mogu koristiti stanovnici Međimurske županije koji studiraju na dodiplomskim, diplomskim ili integriranim studijima u statusu redovnoga studenta na hrvatskim ili europskim javnim visokoškolskim ustanovama. Isplaćuje im se po 1.000 kuna mjesečno, a ukupan iznos kredita ovisi o trajanju studija i godini na kojoj je kredit dodijeljen. Kredite mogu koristiti i građani koji nemaju status redovnoga studenta i to za troškove školarine koja se isplaćuje izravno na račun visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj. Ovi se krediti dodjeljuju i za poslijediplomske studije, a njihova visina ovisi o visini školarine no ne može biti veća od 50.000 kuna za dodiplomske, diplomske i specijalističke studije te  75.000 kuna za doktorski studij.

Od samoga početka provođenja ovoga projekta županija podmiruje sve obveze koje proizlaze iz kreditiranja tijekom isplate kredita kao i počeka otplate ukoliko student uredno izvršava svoje studentske obveze te najmanje 1 posto kamata za vrijeme otplate kredita.

Prema odredbama pravilnika na osnovi kojih se krediti dodjeljuju Međimurska županija preuzima obveze podmirenja kreditnih obveza za studente koji su studij završili u roku, s prosjekom ocjena 4,8 ili većim i rade na području Međimurske županije.

Pravilnik o učeničkim i studentskim kreditima


Jednokratne financijske potpore redovnim studentima

Jednokratne financijske potpore redovnim studentima isplaćuju se svim redovnim studentima koji se jave na raspisani javni poziv, a ne ovise ni o socijalnom statusu ni o uspješnosti studiranja; na njih naime imaju pravo svi stanovnici Međimurske županije koji imaju status redovnih studenata bilo da studiraju u Republici Hrvatskoj, zemljama Europske unije ili ma gdje drugdje u svijetu. Županija poziv raspisuje jednom godišnje, a studenti moraju dokazati da su stanovnici Međimurske županije i da imaju status redovnoga studenta te im se na osnovi toga isplaćuje predviđeni iznos (800 kuna u 2022. godini).

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content