Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

OGLAS za prijam u službu na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutne službenice

Datum objave: 31. srpnja 2024.

KLASA: 112-02/24-01/6
URBROJ: 2109-09-24-01
Čakovec, 18. srpnja 2024.

Na temelju članka 29. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ broj 86/08, 61/11, 4/18 i 112/19. - u nastavku: Zakon) pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, raspisuje

O G L A S

za prijam u službu na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutne službenice 

u Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije – Ispostava u Murskom Središću, za radno mjesto:

- Viši referent za gradnju – 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme do povratka duže vrijeme odsutne službenice na posao, uz probni rad od dva mjeseca.

Osobe koje se prijavljuju na oglas, osim općih uvjeta iz članka 12. Zakona moraju posjedovati i sljedeće posebne uvjete:
- sveučilišni prijediplomski studij ili stručni prijediplomski studij iz područja tehničkih znanosti, polje građevinarstvo, arhitektura i urbanizam
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
- položen državni ispit.

Riječi i pojmovi u ovom dokumentu koji maju rodno značenje, bez obzira na to jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu, odnose se jednako na muški i ženski rod.

Osim posebnih navedenih uvjeta (potrebno stručno znanje) kandidati moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u službu propisane odredbom članka 12. Zakona. U službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 15. i 16. Zakona.
Na oglas se mogu prijaviti osobe oba spola.
Osoba koja ima potrebno radno iskustvo na odgovarajućim poslovima, a nema položen državni ispit može se primiti u službu i rasporediti na radno mjesto pod uvjetom da položi državni ispit u roku od godine dana od dana prijma odnosno rasporeda u službu, sukladno članku 14. Zakona.
Prijava na oglas mora sadržavati podatke o podnositelju prijave (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona, email adresa) i naziv radnog mjesta za koje se podnosi prijava.
Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Uz prijavu na oglas potrebno je priložiti:
- životopis s opisom poslova koje su do sada radili
- dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika važeće osobne iskaznice, vojne iskaznice, putovnice ili domovnice)
- dokaz o odgovarajućoj struci i stupnju obrazovanja (preslika diplome ili potvrda)
- dokaz o ukupnom radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima iz kojeg se nedvojbeno može utvrditi radno iskustvo na poslovima odgovarajućeg stupnja obrazovanja i struke od najmanje jedne godine (potvrda poslodavca, ugovor o radu, rješenje o rasporedu ili slično) i koji sadrži vrstu poslova i razdoblja u kojem je kandidat obavljao navedene poslove, a koje radno iskustvo je evidentirano u elektroničkom zapisu/potvrdi o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji HZMO-a
- elektronički zapis s podacima o ukupnom radnom stažu i radnom odnosu evidentiranim u matičnoj evidenciji HZMO-a
- elektronički zapis ili uvjerenje nadležnog suda da se protiv podnositelja prijave ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci)
- vlastoručnu potpisanu izjavu da za prijam u službu ne postoje zapreke iz članaka 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi
- uvjerenje o položenom državnom ispitu (ako kandidat ima položen državni ispit).

Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici, a prije izbora kandidat će predočiti izvornike.
Urednom prijavom smatra se prijava osobno potpisana od strane podnositelj prijave, a koja sadrži sve podatke i priloge navedene u oglasu.

Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti kod zapošljavanja prema posebnom zakonu, moraju se u prijavi pozvati na to pravo. Osoba koja se poziva na to pravo u prijavi je dužna priložiti odgovarajuće isprave kao dokaz o statusu i druge dokaze u skladu s posebnim zakonom koji uređuje to pravo.
Pod jednakim uvjetima podrazumijeva se da, ako na kraju provedenog pisanog dijela testiranja i provedenog intervjua s kandidatima, od kandidata koji po rang listi ostvare najveći i isti broj ukupnih bodova, prednost pri zapošljavanju ima onaj kandidat koji se u svojoj prijavi pozvao na to pravo i isto dokazao s priloženim dokazima.
Osoba koja se u prijavi na oglas poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“ broj 121/17, 98/19, 84/21 I 156/23), članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“ broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13 i 98/19), prema članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine broj 157/13, 152/14, 39/18 i 32/20), članku 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata („Narodne novine“ broj 84/21) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina („Narodne novine“ broj 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11), ima to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Osoba koja se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno odredbama članka 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, dužna je priložiti dokaze iz članka 103. istog Zakona. Dokazi potrebni za ostvarivanje prava iz članka 103. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji dostupni su na službenim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/15-kako-se-ostvaruje-pravo-na-prednost-pri-zaposljavanju-prema-zakonu-o-hrvatskim-braniteljima-iz-domovinskog-rata-i-clanovima-njihovih-obitelji/2166

Osoba koja se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata, uz prijavu na natječaj, dužna je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje ili potvrdu iz koje je vidljivo to pravo i dokaz da je nezaposlena, pod uvjetom da radni odnos nije prestao otkazom zbog skrivljenog ponašanja radnika, otkazom radnika ili sporazumom.
Osoba koja se pri zapošljavanju poziva na članak 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, uz prijavu na javni natječaj dužna je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz javnog natječaja, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom, s tim da se dokazom smatra javna isprava o invalidnosti na temelju koje se osoba može upisati u evidenciju osoba s invaliditetom iz članka 13. toga Zakona.
Osoba koja se u prijavi na javni natječaj poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, uz prijavu na javni natječaj dužna je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz javnog natječaja, priložiti i dokaze potrebne za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju. Svi dokazi iz članka 49. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata potrebni za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju dostupni su na web stranici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-u-drzavnoj-sluzbi/843
Osoba koja je pripadnik nacionalne manjine ima pravo pozvati se na prednost pri zapošljavanju na temelju članka 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, te uz dokaze o ispunjavanju uvjeta iz natječaja, ne mora dostaviti dokaze o nacionalnoj pripadnosti.

Radno iskustvo u smislu Zakona je radno iskustvo stečeno u službi u upravnim tijelima lokalnih jedinica, u državnoj ili javnoj službi, u radnom odnosu kod privatnog poslodavca, te vrijeme samostalnog obavljanja profesionalne djelatnosti u skladu s posebnim uvjetima, kao i radno iskustvo stečeno na poslovima u međunarodnim organizacijama. Radno iskustvo na odgovarajućim poslovima je radno iskustvo ostvareno na poslovima odgovarajućeg stupnja obrazovanja i zvanja.
Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavlja izabrani kandidat nakon obavijesti o izboru, a prije donošenje rješenja o prijmu u službu.
Osoba koja ne podnese pravodobnu i urednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz oglasa, ne smatra se kandidatom prijavljenim na oglas te će mu o tome biti dostavljena pisana obavijest.
Za osobe koje ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa i stekle su status kandidata prijavljenog na oglas bit će provedena prethodna provjera znanja i sposobnosti.
Na web stranici Međimurske županije www.medjimurska-zupanija.hr i oglasnoj ploči Međimurske županije, nalazit će se opis poslova i podaci o visini plaće radnog mjesta koje se popunjava, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti te pravni i drugi izvori za pripremu kandidata. Na istoj web stranici i na oglasnoj ploči Međimurske županije objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere.
Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti smatrat će se da je povukao prijavu na oglas.
O rezultatima oglasa kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku i to najkasnije u roku od 60 dana od isteka roka za podnošenje prijava, dostavom rješenja o prijmu izabranog kandidata ili dostavom odluke o poništenju oglasa.
Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se u roku od 8 dana od objave oglasa na web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na adresu: Međimurska županija, Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Čakovec, Ruđera Boškovića 2 – prijava na oglas.

Osobni podaci kandidata obradit će se isključivo u svrhu provedbe oglasa sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka („Narodne novine“ broj 42/18) i Uredbe (EU) 2016/679.

PROČELNIK

Tibor Vegh, dipl. iur.

OBAVIJESTI I UPUTE

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content