Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prilika za mlade! Međimurska županija dodjeljuje stipendije djeci branitelja i studentske kredite

Datum objave: 18. listopada 2017.

Međimurska županija objavila je dva natječaja, vezana uz dodjelu studentskih kredita i kredita za školarine te za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja za školsku godinu 2017./2018.
Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja otvoren do 20.11.!
Temeljem Pravilnika o dodjeli učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja, Međimurska županija objavila je 16. listopada na svojim službenim internet stranicama natječaj za dodjelu sredstava. Stipendije će se dodijeliti studentima koji će zadovoljit propisane uvjete na temelju određenih kriterija za školsku godinu 2017./2018. Predviđen iznos za nadolazeću školsku godinu je 3.000,00 kuna koji će se isplaćivati u određenim vremenskim periodima. Upravni odjel za društvene djelatnosti od nadležne službe Ureda državne uprave u županiji pribaviti će podatke o statusu stradalnika Domovinskog rata i iznosu invalidnine, a od nadležne službe Ministarstva obrane RH potvrdu o sudjelovanju u Domovinskom ratu za roditelje svih učenika prijavljenih na natječaj. Obrazac i sva potrebna dokumentacija predaju se u UO za društvene djelatnosti  do 20. studenog 2017. godine, a rezultati natječaja biti će dostavljeni do 18. prosinca. Više informacija o samom natječaju te obrasci prijave nalaze se u linku natječaja.
Javite se za studentske kredite i kredite za školarine!
Na temelju odredbe članka 9. Pravilnika o učeničkim i studentskim kreditima, župan Međimurske županije Matija Posavec raspisao je 16. listopada natječaj vezan uz pravo na dodjelu kredita građana koji imaju prebivalište na području Međimurske županije, kontinuirano najmanje dvije godine prije ovog natječaja. Prijave sa svom potrebnom dokumentacijom podnose se UO za društvene djelatnosti Međimurske županije zaključno s 20. studenim. Odluku o dodjeli kredita donosi Povjerenstvo za dodjelu učeničkih i studentskih kredita Međimurske županije, dok će dionici biti obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije do 18. prosinca 2017. godine. Više informacija o samom natječaju te obrasci prijave nalaze se u linku natječaja.        

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content