Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

NATJEČAJ za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja za školsku godinu 2017./2018

Datum objave: 16. listopada 2017.

Temeljem Pravilnika o dodjeli učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja („Službeni glasnik Međimurske županije“ broj 14/14) i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja (Službeni glasnik Međimurske županije broj 10/17), Međimurska županija 16. listopada 2017. raspisuje

NATJEČAJ
za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja
za školsku godinu 2017./2018

I. Stipendije se dodjeljuju:
- djeci umrlih, zatočenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i djeci hrvatskih ratnih vojnih invalida čiji prosjek primanja po članu zajedničkog domaćinstva nije veći od dvostrukog iznosa osobnog poreznog odbitka
- djeci razvojačenih nezaposlenih ili umirovljenih hrvatskih branitelja čiji prosjek primanja po članu zajedničkog domaćinstva nije veći od iznosa osobnog poreznog odbitka ako se radi o stipendiji za prvo i drugo dijete. Ako se stipendija traži za treće i svako daljnje uzdržavano dijete, a prvo dvoje djece nisu bili korisnici stipendije, prosjek primanja može biti i veći, ali ne više od dvostrukog iznosa osobnog poreznog odbitka po članu domaćinstva.
II. Prosjek primanja utvrđuje se tako da se zbroj prihoda svih članova zajedničkog domaćinstva za isto vremensko razdoblje dijeli s brojem članova i brojem mjeseci na koji se primanja odnose.
III. Dokumenti potrebni za sudjelovanje na natječaju:
1. ispunjen i potpisan obrazac prijave
2. potvrda o redovnom upisu učenika u srednju školu
3. preslika osobne iskaznice učenika i branitelja
4. rodni listovi za djecu branitelja
5. potvrda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Čakovec o statusu razvojačenog nezaposlenog hrvatskog branitelja (za nezaposlene razvojačene hrvatske branitelje)
6. dokument kojim dokazuju status umirovljenika
7. potvrda Porezne uprave o stalnim novčanim primanjima svih članova zajedničkog domaćinstva u kojem učenik živi.
Upravni će odjel za društvene djelatnosti od nadležne službe Ureda državne uprave u županiji pribaviti podatke o statusu stradalnika Domovinskog rata i iznosu invalidnine, a od nadležne službe Ministarstva obrane potvrdu o sudjelovanju u Domovinskom ratu za roditelje svih učenika prijavljenih na natječaj.
IV. Stipendija za školsku godinu 2017./2018. iznosi 3.000 kuna.
V. Obrazac prijave uz svu potrebnu dokumentaciju navedenu pod točkom III. predaje se u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti (soba 51), Ruđera Boškovića 2, Čakovec, do 20.11.2017., radnim danima, od 9 do 13 sati.
VI. Obavijesti o rezultatima natječaja bit će dostavljene sudionicima do 18.12.2017.
VII. Ovaj natječaj, Pravilnik o dodjeli učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja te obrazac prijave na natječaj objavljeni su na stranicama Međimurske županije: www.medjimurska-zupanija.hr.
ŽUPAN
Matija Posavec, mag.ing.
KLASA: 604-01/17-02/1
URBROJ: 2109/1-01-17-1
Čakovec, 16.10.2017.
 
Prilozi:

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content