Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uređuje se prometnica u Gornjoj Dubravi

Datum objave: 6. rujna 2024.

Međimurska županija i Županijska uprava za ceste nastavljaju kontinuiranu obnovu i izgradnju prometne infrastrukture diljem Međimurja te je danas u Gornjoj Dubravi župan Međimurske županije Matija Posavec s ravnateljicom ŽUC-a Đuđicom Hamer te načelnikom Općine Gornji Mihaljevec Goranom Lovrecom potpisao sporazum o financiranju obnove lokalnog cestovnog pravca u mjestu.

„Promet je osnovni preduvjet i temelj razvoja svake sredine, stoga vodimo brigu da svaki kutak našega kraja bude ravnomjerno i kvalitetno prometno povezan i siguran za sve sudionike“, kaže župan Matija Posavec te dodaje je kako je obnova ove dionice odgovor na želju i potrebu mještana ovog dijela Međimurja za boljom prometnom povezanošću i sigurnijim uvjetima na cestama.

Načelnik Goran Lovrecpotvrđuje da je riječ o prometnom pravcu čije će uređenje mnogo značiti mještanima u smislu povezanosti, ali i sigurnosti prometa.

Riječ je o dionici prometnice koja od Gornje Dubrave vodi prema Macinskoj šumi, a asfaltirat će se 1.408 metara. Cesta će se i proširiti na 4,5 metara te radovi, uz asfaltiranje,  podrazumijevaju i ugradnju šljunčanog materijala, pripremu tampona na kolničkoj konstrukciji, te postavljanje bankina.

Ukupna vrijednost investicije doseže 134.575 eura, a iznos u jednakim omjerima financiraju Međimurska županija, Županijska uprava za ceste i Općina Gornji Mihaljevec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content