Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Umirovljenici iz Međimurja obilježili dan s poklonima i posjetom Riznici

Datum objave: 6. rujna 2024.

U multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja, održan je poseban događaj u čast naših umirovljenika, kao znak zahvalnosti za sve godine predanog rada i neprocjenjivog doprinosa zajednici. Tom prilikom, župan Međimurske županije Matija Posavec uručio je pikado setove, poklone koji će omogućiti umirovljenicima da nastave uživati u ovoj omiljenoj aktivnosti.

Naši umirovljenici poznati su po svojoj predanosti i mudrosti, ali i po natjecateljskom duhu i entuzijazmu za društvene aktivnosti. Pikado, kao jedna od omiljenih igara među umirovljenicima, nije samo zabava već i odličan način za održavanje preciznosti, koncentracije te prilika za druženje s prijateljima. Stoga je poklon u obliku pikado setova simboličan znak pažnje, koji će donijeti mnogo radosti i novih trenutaka zajedništva.

"Ovo je možda mali znak pažnje, ali dolazi iz srca i nosi sa sobom našu duboku zahvalnost. Svojim ste trudom, mudrošću i iskustvom izgradili temelje na kojima danas počiva Međimurje, i na koje smo izrazito ponosni,“ rekao je župan Posavec, te dodao kako kroz brojne aktivnosti koje Međimurska županija provodi kako bi što više olakšala život umirovljenicima želimo pokazati da prepoznajemo njihove potrebe i cijenimo sve što su učinili za našu zajednicu. „Vaša predanost i mudrost su neprocjenjive, a mi smo ovdje da vam pružimo podršku u svakom koraku,“ kazao je pritom istaknuvši "Vi ste srce naše zajednice, i vaša dobrobit nam je uvijek na prvom mjestu."

U sklopu događaja, uz župana, prisutnima su se obratili i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač, te predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije Nada Lovrec, koja je u ime svim umirovljenika zahvalila na poklonima i istaknula važnost ovakvih inicijativa za zajednicu. "Hvala županu što ima sluh za nas umirovljenike i što uvijek prepoznaje naše potrebe. Ovi pokloni nisu samo znak pažnje, već i potvrda da naše aktivnosti i trud nisu zaboravljeni.“

Nakon kratkog druženja, umirovljenici su posjetili Riznicu Međimurja, gdje su imali priliku uživati u bogatoj kulturnoj baštini našeg kraja i na trenutak se prisjetiti prošlih vremena.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content