Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predani projekti za dogradnju Gimnazije i Srednje škole Prelog, uređuju se vanjski tereni, i nove učionice za potrebe učenika srednjih škola

Datum objave: 17. srpnja 2024.

Međimurski župan Matija Posavec zajedno s direktorom poduzeća Međimurje investicije i nekretnine Ivanom Vinkovićem, obišao je tri srednje škole u Čakovcu, Gimnaziju Josipa Slavenskog, Ekonomsku i trgovačku školu te Graditeljsku školu.

Na radnom sastanku s ravnateljicom Gimnazije Sandrom Breka Ovčar bilo je govora ovogodišnjim upisima i pripremi za početak školske godine, te daljnjim investicijskim projektima. Međimurska županija je na javni natječaj za EU fondove aplicirala dogradnju i proširenje Gimnazije te stvaranje uvjeta za jednosmjensku nastavu. Projekt vrijedan preko 12 milijuna eura podrazumijeva dogradnju deset novih učionica te izgradnju školske sportske dvorane. S obzirom da je izrađena sva potrebna projektna dokumentacija, te ishođena građevinska dozvola, čekaju se rezultati natječaja te ukoliko projekt dobije sva potrebna odobrenja, do kraja ove godine će se raspisati javni natječaj za izvođače radova.

Međimurska županija, nakon prošlogodišnjeg projekta obimne rekonstrukcije cjevovodnog sustava i toplovodne kotlovnice, uz dogradnju visokoučinkovitog kondenzacijskog kotla, te ugradnju izmjenjivača topline, realizira projekt ozelenjivanja javnih površina uređenjem vanjskih površina iza Gimnazije i Ekonomske škole.

Tijekom ljetnih mjeseci u školskoj zgradi će se obaviti manji građevinski zahvati, dok će se u Ekonomskoj i trgovačkoj školi urediti nova učionica koja je prijeko potrebna za bolje uvjete učenicima spomenute škole. "Naši učenici ostvaruju vrhunske rezultate, interes za pohađanjem Ekonomske i trgovačke škole sve je veći, te imamo potrebu za adaptacijom prostora koje maksimalno koristimo za izvođenje nastave" ističe ravnateljica Bosiljka Vinković Kukolić zahvalivši Međimurskoj županiji na praćenju želja i potreba učenika i nastavnika škole.

Ravnatelj Graditeljske škole Damir Srnec i župan Matija Posavec obišli su vanjske terene iza sportske dvorane Graditeljske škole čiji su radovi na rekonstrukciji atletske staze i uređenju nogometnog igrališta, postavljanju rubnjaka uz atletsku stazu, zamjene podloge na stazi te obnovi trave na nogometnom terenu pri kraju, nakon čega slijedi postavljanje opreme.

U investicijskom ciklusu ulaganja u srednje škole, obavljaju se pripreme za veliki projekt obnove Gospodarske škole u Čakovcu vrijedan oko 3 milijuna eura, dok je na javni natječaj za sredstva EU fondova prijavljen projekt kompletne obnove, dogradnje i proširenja Srednje škole Prelog. U toj će se školi tijekom ljetnih mjeseci obnoviti vanjsko pročelje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content