Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

JAVNI POZIV za predlaganje kandidata za predsjednika i članove Koordinacije za ljudska prava Međimurske županije

Datum objave: 16. rujna 2024.

Na temelju točke II. Odluke o osnivanju i zadaćama Koordinacije za ljudska prava Međimurske županije („Službeni glasnik Međimurske županije“ broj 17/11 i 23/22), Odbor za izbor i imenovanja Skupštine Međimurske županije raspisuje

JAVNI POZIV
za predlaganje kandidata za predsjednika i članove Koordinacije za ljudska prava Međimurske županije

1. Koordinacija za ljudska prava Međimurske županije (u daljnjem tekstu: Koordinacija) osnovana je kao savjetodavno tijelo Skupštine Međimurske županije.

2. Koordinacija ima predsjednika i 8 članova. Predsjednik i članovi Koordinacije imenuju se na razdoblje od 4 godine iz područja zdravstva, socijalne skrbi, pravosuđa, prosvjete, unutarnjih poslova i sindikalnog organiziranja. Nadalje, u Koordinaciju se imenuje i predstavnik Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji, predstavnik Skupštine Međimurske županije te predstavnik nevladinih udruga koje se bave ljudskim pravima i problematikom ravnopravnosti spolova.
Predsjednika i članove Koordinacije imenuje Skupština Međimurske županije na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja.

3. Zadaća Koordinacije je da prikuplja podatke o stanju ljudskih prava i sloboda i prava nacionalnih manjina na području Međimurske županije, upozorava nadležna upravna tijela Međimurske županije na pojedine slučajeve kršenja ljudskih prava i sloboda i prava nacionalnih manjina na području Međimurske županije i predlaže konkretna rješenja, predlaže akcije za promicanje ljudskih prava i poboljšanje zaštite ljudskih prava na području Međimurske županije, surađuje s nevladinim udrugama, surađuje s Uredom pučkog pravobranitelja, podnosi izvješće o stanju ljudskih prava na području Međimurske županije Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH te najmanje jednom godišnje o stanju ljudskih prava izvješćuje Županijsku skupštinu.

4. Prijedlog kandidata za predsjednika i članove Koordinacije mora sadržavati životopis osobe koja se predlaže u Europass formatu.

5. Ovaj poziv otvoren je danom objave na mrežnim stranicama Međimurske županije, a prijave se zaprimaju do 15. listopada 2024. godine.

6. Prijedlozi s naznakom „Prijedlog kandidata za predsjednika/članove Koordinacije za ljudska prava Međimurske županije“ šalju se na email: skupstina@medjimurska-zupanija.hr ili na adresu: Odbor za izbor i imenovanja Skupštine Međimurske županije, Čakovec, Ruđera Boškovića 2, 40000 Čakovec.

ODBOR ZA IZBOR I IMENOVANJA SKUPŠTINE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

PREDSJEDNIK
Vladimir Peršić, v.r.

KLASA: 004-01/24-01/9
URBROJ:2109-02-24-02
Čakovec, 16. rujna 2024.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content