Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

JAVNA RASPRAVA o prijedlogu III. izmjena i dopuna Prostornog plana Međimurske županije i strateškoj studiji utjecaja na okoliš III. izmjena i dopuna Prostornog plana Međimurske županije

Datum objave: 14. lipnja 2024.

Na temelju odredbe članka 96. stavka 2. i članka 113. stavka 1. Zakona o prostornom uređenju („Narodne novine“, broj 153/13, 65/17, 114/18, 39/19 i 98/19), članka 59. stavka 1. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju („Narodne novine“, broj 67/23), članka 23. stavka 3. i 4. Uredbe o strateškoj procjeni utjecaja strategije, plana i programa na okoliš („Narodne novine“, broj 3/17), članka 5. stavka 1. točke 3., članka 12. stavka 3., članka 16. te članka 17. Uredbe o informiranju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša („Narodne novine“, broj 64/08), Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije, objavljuje

JAVNU RASPRAVU
O PRIJEDLOGU III. IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE I STRATEŠKOJ STUDIJI UTJECAJA NA OKOLIŠ III. IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

I.

Javna rasprava o Prijedlogu III. Izmjena i dopuna Prostornog plana Međimurske županije (u daljnjem tekstu: Prijedlog plana) i Strateškoj studiji utjecaja na okoliš III. Izmjena i dopuna Prostornog plana Međimurske županije (u daljnjem tekstu: Strateška studija) trajat će 30 dana te će započeti 24. lipnja 2024. i završiti 23. srpnja 2024.

II.

Javni uvid u Prijedlog plana i Stratešku studiju moći će se obaviti od 24. lipnja 2024. do 23. srpnja 2024., u službenim prostorijama Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije, Čakovec, Ruđera Boškovića 2 (radnim danom od 8 do 15 sati), kao i na službenim mrežnim stranicama Međimurske županije (www.medjimurska-zupanija.hr) te na službenim mrežnim stranicama Zavoda za prostorno uređenje Međimurske županije (www.zavod.hr).

III.

Javno izlaganje o Prijedlogu plana i Strateškoj studiji održat će se u srijedu, 10. srpnja 2024., s početkom u 9 sati u Velikoj vijećnici Međimurske županije u Čakovcu, Ruđera Boškovića 2.

IV.

Mišljenja, prijedlozi i primjedbe zainteresirane javnosti na Prijedlog plana i Stratešku studiju moći će se:
a) dostaviti pisanim putem nositelju izrade Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije, Čakovec, Ruđera Boškovića 2, zaključno sa 23. srpnja 2024.
b) dati usmeno u zapisnik za vrijeme trajanja javnog izlaganja
c) upisivati u knjigu primjedbi na mjestu javnog uvida za vrijeme trajanja javnog uvida, zaključno sa 23. srpnja 2024.

Mišljenja, prijedlozi i primjedbe koji neće biti dostavljeni u roku ili neće biti čitko i razumljivo pisani neće se uzeti u obzir prilikom pripreme izvješća o javnoj raspravi.

V.

Pozivaju se svi zainteresirani da sudjeluju u javnoj raspravi dostavom svojih mišljenja, prijedloga i primjedbi u roku i na način određen ovom objavom.

VI.

Javna rasprava o Prijedlogu plana i Strateškoj studiji objavit će se u službenom glasilu Međimurske županije, na mrežnim stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te na mrežnim stranicama Međimurske županije.

VII.

Za vrijeme trajanja javne rasprave Prijedlog plana i Strateška studija stavit će se na javni uvid na oglasnu ploču Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije, mrežne stranice istog upravnog odjela te informacijski sustav prostornog uređenja.

VIII.

Nositelj izrade će svim javnopravnim tijelima određenim posebnim propisima koja su dala ili trebala dati zahtjeve za izradu Prijedloga plana dostaviti posebnu obavijest o javnoj raspravi sukladno Zakonu o prostornom uređenju.

Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju
i zaštitu okoliša Međimurske županije
PROČELNIK
Tibor Vegh, dipl. iur.

KLASA: 350-01-19-03/12
URBROJ: 2109/1-09/01-24-9
Čakovec, 7. lipnja 2024.


Zaključak o utvrđivanju prijedloga plana (pdf)


Javna rasprava s dokumentacijom (24.06.2024.)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content