Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurci ponovno pokazali veliko srce – hvala svima koji su se uključili u humanitarnu akciju “Radio gorice za Katružu”

Datum objave: 28. rujna 2023.

Vinogradima gornjeg Međimurja 23. rujna 2023. godine tradicionalno je odjekivala pjesma vesele ekipe humanitarne akcije “Radio gorice za Katružu”. Međimurke i Međimurci ponovno su pokazali veliko srce i svojim donacijama u grožđu, moštu i novcu pomogli prikupiti sredstva za one kojima je to najpotrebnije - bolesnima s područja Međimurske županije.

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” već 23 godine okuplja brojne pojedince, udruge, tvrtke i institucije da bi predano pomagala našim građanima u potrebi, bilo da je riječ o liječenju, rehabilitaciji, operaciji, transplantaciji organa, nabavi pomagala za osobe s invalidnošću ili lijekove.

Radio 1 Zakladu prati i podržava još od doba kada je pokrenuta inicijativa za njezinim osnivanjem. U ovogodišnjoj akciji prikupljeno je 260 kilograma grožđa i 1.050 eura.  Donacije  u  grožđu i novcu darovali su: Marija Toplek-Horvat, Danijel Karlovčec, Slavko Kovač, Miro i Smiljana Špiranec, Brigita i Željko Dobranić, Zlatko Leček,  Gordana Molnar,  Drago Horvat,  Krešimir Govedić, Marijan Perger,  Slavica i Rudi Bogdan, Mladen Perišić, Anita i Tomislav Strniščak, Vinarija Cmrečnjak, Kristina Žnidarić, Rafko Van, Đurđa Varga, Skandal bend, Petra Vadlja, Josip Grivec i obitelj Holcinger.

Za dobru atmosferu, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se  Skandal bend i Josip Sanjković Mitrica, uz podršku voditelja Miljenka Ovčara, vozača kamiona Željka Sršana Campija i  Josipa Vida,  vozača autobusa Ivana Mesareka. Preostali iz Katružine ekipe također su dali veliki doprinos da i ovogodišnja akcija bude uspješna: Dario Langus i  Zlatko Korbelj Zujo (djelatnici Radija 1),upraviteljica Zaklade Katruža Petra Vadlja, te članovi Upravnog odbora Zaklade Danica Pongrac Krhač  i Emil Vibović, kao i zaposlenici i umirovljenici Međimurske županije Đurđa Varga, Anita Strniščak, Branko Bukal, Alan Resman, Sanja Koren i Ivo Vurušić.

Iz Zaklade Katruža zahvaljuju sponzorima čakovečkom Gradskom poduzeću Ekom, tvrtkama Jamnica plus, Mesnice Kiš, Čakovečki mlinovi, Tekstilna galanterija Panić, Termo Guard Gornji Mihaljevec, te Rudi-ekspress, kao i Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec.

Grožđe je otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore. Početak i kraj ove akcije bio je kod dragih prijatelja Katruže, obitelji Čavničar iz Stanetinca, Dragice, Davora, Marinke, Vite i Kjare.

Zahvaljujemo medijima koji su pratili akciju. Sponzorima, vinogradarima, beračima te sudionicima akcije  -  od srca HVALA!

MEĐIMURSKA ZAKLADA SOLIDARNOSTI KATRUŽA

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content