Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Svjetski dan nepušenja

Datum objave: 31. svibnja 2023.

Na popularnom okupljalištu Šuderica u Goričanu obilježen je Svjetski dan nepušenja (31. svibnja) kao završnica programa primarne prevencije Trening životnih vještina koji se sedmu godinu provodi u osnovnim školama na inicijativu Povjerenstva za suzbijanje zloupotrebe droga Međimurske županije. Uz spomenuto županijsko Povjerenstvo organizatori i kreatori sadržaja su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Školski preventivni programi, Županijska liga protiv raka Čakovec, odnosno njihov Klub laringektomiranih, Općina Goričan, Osnovna škola Goričan te Srednja škola Prelog u suradnji s članovima Udruge Sport za sve iz mjesta domaćina i predstavnicima inicijative Volonteri u parku naše Županije.

Program održan pod motom „Biram zdravu hranu, a ne cigaretu“ podrazumijevao je razgledavanje postava najuspješnijih učeničkih radova na navedenu temu, kao i niz edukativnih radionica o važnosti usvajanja i njegovanja zdravih životnih navika poput nepušenja, kretanja te pravilne prehrane.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content