Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Započinje obnova i opremanje unutrašnjosti sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec

Datum objave: 13. veljače 2023.

Nakon postavljanja energetske ovojnice na zgradi Graditeljske škole, školskih radionica te učeničkog doma, prošle godine obnovljena je i fasada najveće  dvorane u Međimurju – sportske dvorane Graditeljske škole. No, tu ulaganja nisu završila jer slijedi uređenje unutrašnjosti sportske dvorane koju uz učenike srednjih škola koriste i mnoge sportske udruge te je mjesto najatraktivnijih sportskih natjecanja.

U Graditeljskoj školi potpisan je ugovor o obnovi unutrašnjosti sportske dvorane koji ukupno iznosi 203.094,07 eura (1.530.212,27 kn), pri čemu oprema vrijedi 32.336,59 eura (243.640 kuna) a u obnovu će se uložiti 87.994,34 eura (662.993,35 kn) osiguranih putem natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskih zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. Ministarstva turizma i sporta uz sufinanciranje iz proračuna Međimurske županije.

Ugovore su sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem potpisale direktorica tvrtke KONTURA d.o.o. Renata Korade i direktorica tvrtke BRID d.o.o. Darinka Loparić

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić-Strah, pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Maja Odrčić Mikulić, pročelnica za proračun i javnu nabavu Anta Strniščak, direktor MIN – Međimurje, investicije, nekretnine Ivan Vinković,ravnateljica Gimnazije Josip Slavenski Čakovec Sanda Breka Ovčar te ravnateljica Ekonomske i trgovačke školeČakovec Bosiljka Vinković Kukolić.

Ravnatelj Graditeljske škole Damir Srnec izrazio je veliko zadovoljstvo što se investicija u sportsku dvoranu nastavlja i uređenjem interijera: „Zahvati u unutrašnjosti dvorane zadnji su puta obavljeni prije 20-ak godina i neizmjerno je važno da očuvamo kontinuitet obnovljanja kako bi nam naš najveći sportski objekt što dulje služio. Brojne generacije sredonjoškolaca koristile su i koriste ovaj objekt za nastavu tjelesne i zdravstvene  kulture, no tu su i članovi brojnih sportskih klubova i udruga kojima je dvorana mjesto treniranja. Kao sportski objekt najvećeg kapaciteta u nas, dvorana Graditeljske škole ugostila je i najatraktivnija sportska natjecanja u našem kraju,“ kazao je ravnatelj Damir Srnec.

Župan Matija Posavec naglasio je kako je riječ o još jednom ulaganju u velikom investicijskom nizu namijenjenom obrazovanju u Međimurskoj županiji. „Započinjemo novo ulaganje u ovaj sportski objekt važan za našu županiju te time još jednom pokazujemo koliko se planski radi. Nakon što smo prošle godine obnovili vanjski dio dvorane, započeto ćemo dovršiti preuređenjem i opremanjem interijera,“ rekao je župan Posavec te pojasnio da će investicija obuhvatiti obnovu borilišta, svlačionica i sanitarnih prostorija.

Površina na kojoj će se izvesti zahvati zauzima 1.368 kvadratnih metara glavnog borilišta te 151,6 kvadratnih metara svlačionica i sanitarnih prostorija. Ovim ulaganjem stvorit će se kvalitetniji uvjeti za 2.200 učenika i članova sportskih klubova koji svakodnevno koriste dvoranu, te našem najvećem sportskom objektu vratiti reprezentativnost.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content