Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Humana Nova – dobitnik europske nagrade „EASPD Innovation Award 2022“

Datum objave: 24. listopada 2022.

Rad Socijalne zadruge Humane Nove ponovno je prepoznat na europskoj razini, a dobivena nagrada jedno je od najvećih priznanja u 10 godina poslovanja neprofitnog eko društvenog poduzeća. Humana Nova je dobitnik europske nagrade „EASPD Innovation Award 2022“ za jedinstven model radne integracije osoba s invaliditetom u djelatnosti gospodarenja tekstilnim otpadom.

Podrška osobama s invaliditetom uključuje široki spektar usluga koje doprinose da osobe s invaliditetom sudjeluju u društvu na ravnopravnoj osnovi. Neka od temeljnih prava odnose se na pravo na rad, neovisno življenje i pružanje jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom. Humana Nova pruženim prilikama, individualnim pristupom i specifičnom podrškom kroz radnu integraciju, osobama s invaliditetom predstavlja važan korak u procesu osamostaljenja i doprinosi kvaliteti njihova života. Unatoč svim izazovima i nedostatku sustavne podrške, Humana Nova svojim radom stvara dodanu vrijednost koja višestruko doprinosi razvoju zajednice i ruši predrasude o osobama s invaliditetom.

Svojim radom i društvenim utjecajem pokazuje da osobe s invaliditetom mogu biti vrhunski eksperti u poslovima koje obavljaju, a time i ravnopravni članovi zajednice. „Želimo da osobe s invaliditetom kroz rad steknu samopouzdanje, radne navike i budu zadovoljne i ispunjene osobe. Trudimo se da naše radnice i radnike osnažimo, potičemo na razvoj vlastitih sposobnosti i vještina, te u njima pobudimo osjećaj zajedništva, međusobnog poštovanja, povjerenja, odgovornosti i tolerancije. Ova nagrada potvrda je da činimo dobro i predstavlja veliku motivaciju za daljnji rad i razvoj ali i budi nadu u bolju i pravičniju budućnost zajednice i društva. ", poručio je upravitelj Socijalne zadruge Humana Nova Ivan Božić.

Nagrada za inovativan pristup i doprinos ostvarenju Konvencije Ujedinjenih naroda za prava osoba s invaliditetom dodijeljena je u okviru godišnje konferencije Europskog udruženja pružatelja usluga za osobe s invaliditetom (EASPD) održane 12. do 14. listopada na Malti, pod nazivom „Kvaliteta života i usluge podrške: od riječi do djela“.

Izvor: Socijalna zadruga Humana Nova

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content