Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na radost učenika i mještana obnovljena Područna škola Donji Vidovec, s ulaganjima u školu se ne staje

Datum objave: 19. listopada 2022.

Čak 19 prvašića ove je školske godine sjelo u klupe Područne škole Donji Vidovec, četiri više u odnosu na prošlu godinu. Sa svojih pedesetak učenika jedna je od najvećih područnih škola u Međimurju, a kako bi stvorili kvalitetnije uvjete za rad i boravak učenika i djelatnika, suradnjom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec, obnovljen je vanjski dio školske zgrade i dvorište.

Međimurska županija u svom je proračunu već u prvoj polovici godine osigurala sredstva za obnovu škole, a radovi su započeti tijekom rujna i odrađeni u brzom roku. Obnovljeno je ulazno stepenište na glavnom ulazu u školu, odrađeni su potrebni  građevinsko-obrtnički radovi, popločeno je vanjsko stubište protukliznim keramičkim pločicama, gazište, podest i rampa za invalide te su uređene staze u dvorištu. Uz to, Međimurska županija odlučila je uložiti i dodatna sredstva u obnovu fasade te je u obnovu škole uloženo nešto više od 100 000 kuna.

"Radovi su odrađeni u najkraćem mogućem roku na radost naših najmlađih i njihovih roditelja. Nastavljamo s investicijama u našim školama, a realizacija ovog projekta potvrda je da nije važna veličina škole, mjesto u kojoj se nalazi ili broj učenika, već želimo u svakoj našoj školi stvoriti najbolje uvjete dok je konačan cilj uvođenje jednosmjenske nastave u cijelom Međimurju.", kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec na konferenciji za medije održanoj povodom završetka radova obnove.

Područna škola Donji Vidovec u sastavu je Osnovne škole Donja Dubrava čija je ravnateljica Mirjana Ribić istaknula je zadovoljstvo odrađenim radovima, dok je načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić s ponosom dodala da su mališani Donjeg Vidovca zaslužili da se ulaže u kvalitetnije uvjete njihovog odgoja i obrazovanja.

Posljednje dvije godine u Područnoj školi Donji Vidovec zamijenjen je sustav grijanja investicijom vrijednom 88 300 kuna, prenamijenjena je prostorija za spremište u učionicu za informatiku, zamijenjen je dio vanjske i unutarnje stolarije. Ove godine, tijekom proljetnih mjeseci učenici 1. i 2. razreda dobili su nove školske za koje su sredstva osigurala Međimurska županija i Općina Donji Vidovec, a u planu je i nabava novih školskih klupa za 3. i 4. razrede. Kako je župan Posavec najavio, s ulaganjima u Područnu školu Donji Vidovec neće se stati, a u tijeku su ulaganja u osnovnim školama u Domašincu i Belici, Područnoj školi Gardinovec te Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content