Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održano 16. izdanje nogometnog turnira „Special Power League“ za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju

Datum objave: 17. listopada 2022.

Na stadionu NK Sloga Čakovec održan 16. nogometni turnir „Special Power League“, jedinstven  projekt kojem je temeljni cilj socijalna integracija djece s teškoćama u razvoju. Udruga za autizam Pogled već 4 godine sudjeluje na nogometnim turnirima za djecu i odrasle s teškoćama „Special Power League“ koji je pokrenut sa željom motiviranja djece i odraslih s teškoćama u razvoju da se putem sportskih aktivnosti aktivno integriraju u društvo.  Također, cilj je omogućiti djeci i odraslima s teškoćama u razvoju da ravnopravno nastupe i zaigraju za svoj omiljeni nogometni ili rukometni klub, koji ih na ovaj način podržava dajući im šansu da treniraju i nastupaju u natjecateljskim utakmicama.

Osim domaćina, NK Sloga – Pogled Čakovec, sudionici 16. SPL turnira u Čakovcu bile su ekipe GNK Dinamo - Udruga za sindrom Down, Zagreb, HNK Rijeka - Rijeka 21, NK Osijek - Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“, NK Slaven Belupo - Sportska udruga Veliko Srca i NK Istra 1961 - Škola za odgoj i obrazovanje Pula.

Potporu turniru dali su župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, koji su pohvalili svrhu i ideju projekta kao i druženje i aktivno bavljenje sportom djece i odraslih s teškoćama u razvoju kako bi se i oni mogli integrirati u društvo.

Special Power League (SPL) osnovana je 2018. godine, pokrenuta od strane Udruge “Akademija zdravog življenja”, a pridružili su joj se Hrvatski nogometni savez (HNS), Hrvatski rukometni savez (HRS), Zaklada Mateo Kovačić, Udruga SILab, Udruga “Veliko Srce” iz Koprivnice, Udruga “Latice” iz Koprivnice, Udruga “Pogled” iz Nedelišća, Udruga za Downov sindrom 21 Split, Udruga za Downov sindrom 21 Rijeka, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Centar za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” Osijek, kao i nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content