Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Nedelišću obilježeni Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Datum objave: 8. listopada 2022.

Tradicionalno i ove godine Turistička zajednica Općine Nedelišće organizirala je najdugovječniju i najveću manifestaciju u Općini Nedelišće – Dane zahvalnosti za plodove zemlje, koja ove godine slavi svoju punoljetnost. Manifestacija Dani zahvalnosti napunila je prostor dvorane MESAP-a, pravim bogatstvom boja, okusa i mirisa, ali prije svega pozitivne energije brojnih ljubitelja gastro tradicije i kulturne baštine međimurskog kraja.

Na ovogodišnjim Danima zahvalnosti svoje radove i proizvode predstavilo je 60-ak izlagača, udruga, obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva iz cijelog Međimurja, susjednih općina kao i Slovenije i Mađarske.

Manifestacija je okupila cekeraše, pletilje, mnogobrojne pojedince i udruge, čuvare tradicije i ručnih radova. „Plodovi zemlje“ kao nit vodilja proteže se kroz svaki izložbeni štand, a posebnu notu manifestaciju daje i degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima, uz bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili mališani iz Dječjeg vrtića Zvončić i Dječjeg vrtića Zvjezdica, Dječji pjevački zbor Josip Vrhovski, Mažoretkinje Nedelišća i Čakovečke mažoretkinje, KUD „Šokadija“, Ženska vokalna skupina JUA te folklorna skupina Zajednice Talijana Vodnjan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content