Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sigurnost građana i budućnost vatrogastva nije upitna – Vatrogasna zajednica grada Čakovca ponosna na svojih 1000 vatrogasaca

Datum objave: 27. svibnja 2022.

U Društvenom domu Novog Sela Rok održana je sjednica redovne izvještajne Skupštine Vatrogasne zajednice grada Čakovca. Tradicija vatrogastva u Međimurju i Čakovcu iznimno je jaka što pokazuje broj članova uključenih u rad VZG Čakovca – unutar zajednice aktivno djeluje ukupno 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava i 1 javna vatrogasna postaja, 777 vatrogasaca starijih od 18 godina, 34 profesionalnih vatrogasaca, dok pomladak i mladež broji 375 članova.

Ovim brojkama sigurnost građana grada Čakovca te sama budućnost vatrogastva ne bi trebala biti upitna.“, istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice grada Čakovca Mario Medved. U 2021. godini odradili su 254 intervencija. Na sjednici je uz usvajanje Poslovnika o radu Skupštine, Izvješća o radu, Financijskog izvješća za 2021. godinu i donesen prijedlog Programa rada i financijski plan za 2022. godinu.

Dodijeljena su odlikovanja i priznanja zaslužnim i dugogodišnjim članovima, društvima i postajama, a sjednici je nazočio i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zahvalio svim vatrogascima na požrtvovnosti i trudu koji daju: „Vatrogasci su ti koji su odmah na terenu, pomažu nam u svim situacijama i na tome vam hvala, posebice na intervencijama kojima spašavate ljudske živote.“  Župan Posavec istaknuo je da je rebalansom županijskog Proračuna Vatrogasnoj zajednici MŽ povećan iznos financiranja za 250 000 kuna, a posebno je ponosan što će Međimurje 4. lipnja biti domaćin Državnog natjecanja vatrogasne mladeži koje će se održati na SRC-u Mladost gdje će se okupiti najbolji mladi vatrogasci iz cijele Hrvatske.

Foto: FV Obscura

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content