Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Filip Ude osvojio zlato na Svjetskom kupu

Datum objave: 26. veljače 2022.
Odlične vijesti stižu u godini kada Međimurje nosi titulu Europske regije sporta čiji je ambasador Filip Ude. Naš srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. pokazuje da i dalje pripada svjetskom vrhu. U Cottbusu je u svom 63. finalu na Svjetskom kupu u karijeri osvojio 17. medalju, a ovo mu je ukupno 4. zlato. Od njegovog posljednjeg zlata na Svjetskom kupu prošlo je osam godina. Na vrhu postolja do sada je bio u Moskvi i Mariboru 2006. godine, ali na tlu, te 2014. u Osijeku na konju s hvataljkama.
Sretan sam. Druga pobjeda u karijeri na konju s hvataljkama. Nakon skoro 30 godina karijere! Napravio sam najbolju vježbu u finalu. Nisam išao cijelu svoju vježbu, iako sam je pojačao u odnosu na kvalifikacije i bilo je dosta za zlato.”, rekao je Filip nakon pobjede. U Cottbusu je slavio s ocjenom 14.366, srebrni je bio Ukrajinac Ilja Kovtun (14.166), a brončani Amerikanac Brody Malone (14.133).
Izvor: Hrvatski gimnastički savez
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content