Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Hrvatskoj - Podružnica Međimurske županije održala 8. Izborni Sabor

Datum objave: 25. veljače 2022.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Hrvatskoj - Podružnica Međimurske županije održala je 8. Izborni Sabor na kojem je izabrano novo-staro vodstvo, podnesena su izvješća o radu u 2021. i financijama te je predstavljen bogat program aktivnosti za ovu godinu. Novi-stari predsjednik Podružnice je Stjepan Horvat, dopredsjednici Josip Jezernik i Vladimir Vidović, a izabrani su i novi članovi Nadzornog odbora i Suda časti.

Međimurska podružnica jedna je od najaktivnijih, a u 2021. proveli su niz sportskih natjecanja, kulturnih manifestacija, radnih akcija, organizirali su humanitarnu akciju pomoći stradalima u potresu, kontinuirano pomažu svojim članovima slabijeg imovinskog stanja, obilježavaju važne datume hrvatske i međimurske povijesti, među kojima se ističe obilježavanje pogibije hrvatskog branitelja Predraga Jurčeca, 30. obljetnica Dana oslobođenja Međimurja 1991. i Dana međimurskih branitelja, program "I u mom gradu Vukovar svijetli". S ciljem da važni povijesni trenuci, žrtva i vrijednosti koje su branitelji pokazali tijekom borbe za Domovinu ostanu trajno zabilježeni, u planu je izdavanje velike monografije Međimurja u Domovinskom ratu, ali i postavljanje muzeja na otvorenom o Domovinskom ratu. Međimurska županija nastavit će sa stipendiranjem djece branitelja, a UDVDR Međimurske županije će i dalje, kao i sve braniteljske udruge s područja Međimurja, imati podršku Županije u svom radu.

Izbornom saboru nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, voditeljica Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja Čakovec Sanja Jakopec i predstavnici braniteljskih udruga s područja Međimurja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content