Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 25. lipnja 2021. - Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije poziva građane na cijepljenje, do sada cijepljeno 47,9% građana

Datum objave: 25. lipnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 74 uzorka, od čega je evidentirano 11 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji.
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal i načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec istaknuli su na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije da posljednjih dva tjedna u Međimurju bilježimo povoljnu epidemiološku situaciju te su pozvali građane koji se još nisu cijepili da se odazovu na cijepljenje i tako zaštite od SARS-CoV-2 virusa. Do sada su u Međimurskoj županiji provedene 34 velike akcije cijepljenja s kojima će se nastaviti i dalje te će se održati 3., 8., 10. i 24. srpnja.
Cijepljenje je najbolja zaštita od SARS-CoV-2 virusa te pozivamo sve građane koji se nisu cijepili da se prijave za cijepljenje ili da dođu bez najave na jedan od punktova koji su otvoreni svakog radnog dana. Međimurje je u samom vrhu po procijepljenosti u Hrvatskoj te je prvom dozom cijepljeno 38,2% ukupnog stanovništva Međimurja, odnosno 47,9% stanovništva starijeg od 18 godina. Drugom dozom cijepljeno je 30% stanovništva te je i po tome Međimurje iznad prosjeka Hrvatske i među vodećim županijama, a želimo što prije dostići procijepljenost od 55% stanovništva.“, istaknula je ravnateljica ZZJZ MŽ dr. Marina Payerl-Pal te je upozorila na delta soj virusa koji će biti najizraženiji ovog ljeta.
Građani koji se žele cijepiti mogu bez najave doći svakog radnog dana u Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije od 9:00 do 13:00 sati ili u Županijsku bolnicu Čakovec od 13:00 do 18:00 sati.
U protekla 24 sata oporavile su se 3 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 44. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 61 759 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U posljednja 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, otpuštena su 2 pacijenta, dok na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 60 godina.
Župan Međimurske županije Matija Posavec dodao je da je u padu i 7-dnevna i 14-dnevna incidencija te će se prema tim podacima Međimurje uskoro naći u zelenoj zoni koja će omogućiti lakšu svakodnevicu i kretanje građana. 7-dnevna incidencija iznosi 26, dok je 14-dnevna incidencija 63. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji bilježimo 16 055 oboljelih osoba od SARS-CoV-2 virusa.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content