Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 12. lipnja 2021.

Datum objave: 12. lipnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 66 uzoraka, od čega je evidentirano 5 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 7,5% pozitivnih od broja testiranih.
U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 92.
Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 60 745 uzoraka.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 19 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus, u protekla 24 sata hospitalizirana su 3 pacijenta, otpuštena su 4 pacijenta, a na invazivnoj respiraciji nalazi se jedan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.
Na današnji dan 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji na testiranja PCR metodom iznosi 73 pozitivnih na 100 000 stanovnika, a 14-dnevna incidencija 152. U proteklih sedam dana PCR-om je testirano 854 osoba te je udio pozitivnih u broju testiranja 9,3 %. Sve epidemiološke brojke i u ovome tjednu bilježe pad.
Tijekom današnjeg dana se nastavlja akcija cijepljenja u Međimurskoj županiji, a podaci o broju cijepljenih osoba biti će dostavljeni javnosti u sutrašnjem dnevnom priopćenju Stožera civilne zaštite Međimurske županije.
Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije obavještava, ukoliko stanovnici Međimurske županije imaju problema s izdavanjem covid putovnica, da se mogu obratiti putem emaila: covid.putovnice@dzck.hr. Potrebno je poslati Vaše ime, prezime, MBO (matični broj osiguranika) te fotografiju ili sken potvrde o cijepljenju (radi podatka o seriji cjepiva koje ste primili). Napominju da izdavanje Covid putovnica ovim putem nije moguće za inozemne osiguranike, koji imaju EKZO.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content