Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za srijedu, 09. lipnja 2021. - Međimurje u samom vrhu po procijepljenosti, odmah iza Grada Zagreba. Cijepljeno 45% građana.

Datum objave: 9. lipnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 224 uzoraka, od čega je evidentirano 24 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 10,7% pozitivnih od broja testiranih. Brzim Ag testovima evidentiran je 1 pozitivan nalaz.
U protekla 24 sata oporavilo se 12 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 101. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo MŽ uzeto 60 472 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Bilježimo povoljniju situaciju u Međimurju što se tiče broja oboljelih. Cijepljenje se provodi prema planu, a broj cijepljenih osoba ukazuje da je naša županija po obuhvatu cijepljenih osoba u samom vrhu u Hrvatskoj, nakon Grada Zagreba. Međimurje ima 44,5% cijepljenih osoba starijih od 18 godina, dok je prosjek Hrvatske 40,4%.“, istaknula je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije pozvavši sve građane koji se još nisu cijepili da to učine.
Osim uobičajenog cijepljenja na tri punkta srijedom, četvrtkom i subotom, od ovog je ponedjeljka moguće cijepljenje bez najave u Županijskoj bolnici Čakovec i Zavodu za javno zdravstvo MŽ, a građani mogu odabrati cjepivo Pfizer ili AstraZeneca. Idućeg tjedna masovno cijepljenje na punktovima će se odvijati u četvrtak i nedjelju. Za potrebe svadbi, organiziranih okupljanja i sličnih skupova za koje je potreban brzi antigenski test, građani se mogu testirati u Domu zdravlja Čakovec preko tjedna isključivo uz prethodnu najavu putem e-maila: patronazna.kklobucaric@dzck.hr.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 25 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, otpuštena su 3 pacijenata, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, ženska osoba stara 79 godina i muška osoba stara 73 godine, oboje s mnogim kroničnim bolestima.
Epidemiološka situacija u Međimurju i dalje bilježi trend poboljšanja. U proteklih 7 dana udio pozitivnih u broju testiranja pao je na 9,52 % (prošli tjedan je bilo 11,80%). 7-dnevna incidencija je sa 100 pala na 73, 14-dnevna incidencija pala je s 235 na 173. Broj aktivnih slučajeva u odnosu na tjedan dana ranije se sa 157 smanjio na 101.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content