Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurci ponovno pokazali veliko srce. Akcijom „Katruže za Katružu“ prikupljeno više od 26 000 kuna

Datum objave: 4. lipnja 2021.

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu svojih aktivnosti  tradicionalno  je organizirala  akciju  „Katruže za Katružu“ koja se odvijala u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Nedelišću, Belici i  Svetoj Mariji.
Akcija je započeta u Svetoj Mariji 26. svibnja 2021. godine gdje su aktivistice „Katruže“  prodajom katruža i zakladnih suvenira prikupile 3.250,00 kuna.
U subotu, 29. svibnja 2021. godine akcija je održana u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Belici i Nedelišću. U Čakovcu  je donacijama prikupljeno 7.241,10 kuna i 10 EUR-a, a aktivistima „Katruže“ priključili su se članovi Kulturno-umjetničkog društva „Mačkovec“ koji su akciju uveselili međimurskom popevkom. U Prelogu su  članice Udruge žena „Priločko srce“ prikupile 6.279,00 kuna. U Murskom Središće članice Društva žena Mursko Središća prikupile 2.800,00 kuna. Udruga žena Općine Belica  prodajom katruža i zakladnih suvenira prikupila je  4.250,00 kuna. U Nedelišću Udruga žena Nedelišće prikupila je 1.550,00 kuna. U akciju su se uključili i djelatnici Međimurske županije koji su prikupili 905,00 kuna.
Ukupno je prikupljeno 26.275,10 kuna i 10 eura.
Zahvaljujemo svima koji su poklonili katruže, svima koji su cvijet  katruže donacijom odnijeli u svoj dom te svim dragim ljudima koji su se uključili u provođenje akcije. Hvala učenicima i djelatnicima osnovnih škola u Šenkovcu, Strahonincu, Maloj Subotici i Pribislavcu, Udruzi žena Stanetinec, Keramiki Vrbanec Mačkovec i Bio institutu Čakovec. Hvala medijima koji  rad „Katruže“ prate već dvadeset godina.  

Međimurci su i ovaj put pokazali svoju humanost i dobrotu te pomogli onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content