Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

10. izložba bučinog ulja Hrvatske i 3. međunarodna izložba bučinog ulja alpe-jadran

Datum objave: 9. ožujka 2021.

Varaždinska županija u suradnji sa drugim županijama, dana 22. svibnja 2021. godine, organizira 10. IZLOŽBU BUČINOG ULJA HRVATSKE i 3. MEĐUNARODNU IZLOŽBU BUČINOG ULJA ALPE-JADRAN.
Analiza i ocjenjivanje bučinog ulja provoditi će se sukladno zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2007. Od kemijskog sastava bučinog ulja analizirati će se; sastav masnih kiselina, peroksidni broj, slobodne masne kiseline, …, a od senzorskih analiza provoditi će se ocjenjivanje; okus, miris, ….
Najbolje ocijenjeno ulje (šampion izložbe) osvojiti će novčanu nagradu u iznosu od 2.000 EUR-a.
Prije 11 godina održala se prva izložba bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske. Upravo su izložbe i ocjenjivanje kvalitete bučinog ulja, poligon prema izgradnji što kvalitetnijeg proizvoda i stvaranja još boljeg i većeg povjerenja kupaca u domaću hranu. Isto tako izložbe također omogućuju, da se proizvođači međusobno bolje upoznaju, da se prenesu različita iskustva u proizvodnji. Povezanost je nužna, i ne trebaju se proizvođači bojati međusobne konkurencije. Svako iskustvo i znanje koje će unaprijediti proizvodnju, a da se pri tome vrednuju pozitivne tradicije u uzgoju dobro je došlo i sigurno će utjecati na razinu dohodovnosti te proizvodnje.
Izložba bučinog ulja poprimila je tradicionalni karakter na području Hrvatske te stoga

POZIVAMO

sve zainteresirane proizvođače bučinog ulja s područja Hrvatske da se prijave na 10. Izložbu bučinog ulja Hrvatske i 3. Međunarodnu izložbu bučinog ulja ALPE-JADRAN koja će se održati u subotu 22. svibnja 2021. godine u Varaždinu.
Molimo zainteresirane proizvođače da ispunjene prijavni obrazac (link) dostave najkasnije do 15. ožujka 2021. godine na adresu: Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin ili na e-mail: tanja.banfic@vzz.hr; jasna.vresk@vzz.hr (broj telefona: 042/390-580 i 042/390-582).
Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bučinog ulja održat će se 25. ožujka 2021. godine od 08-12 sati u prostorijama Varaždinske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj, Franjevački trg 7, Varaždin.
Dostavlja se 1 x 0,25 litara i 1 x 0,50 litara ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi (ukupno 3 boce ulja).
Poljoprivredna gospodarstva s područja Međimurja koja će sudjelovati na navedenoj izložbi, biti će u obvezi sama podmiriti nastale troškove, a nakon plaćanja računa moći će se javiti na Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi Međimurskoj županiji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content