Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zahvaljujući prekograničnom projektu Goričan dobiva novi turistički sadržaj i sportski centar uz ribnjak „Šudericu“

Datum objave: 2. ožujka 2021.

Nakon što je nedavno otvoren Ekomuzej Međimurje malo, najsuvremeniji interaktivni postav u ovom djelu Europe vrijedan 2 milijuna kuna, nastavlja se širenje mreže turističkih sadržaja diljem Međimurja. Zahvaljujući prekograničnom projektu vrijednom 888.876,76 eura, u Goričanu se kreće s izgradnjom turističko-sportsko-rekreacijskog-centra i zgrade društvene namjene uz ribnjak „Šuderica“.
Među 15 projekata koji su Međimurskoj županiji odobreni kroz program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. INTERREG, odobren je i ovaj projekt Općine Goričan pod nazivom „Sustainable water tourism along Mura and Drava River II“ pod vodstvom Leonarde Tarandek. Nastavak je to završenog projekta „Two Rivers one Goal“ koji se provodio od 2017. do 2019. godine, zahvaljujući kojem će se dodatno unaprijediti postojeća vodena turistička ponuda odredišta uz Muru i Dravu.
Kroz program prekogranične suradnje INTERREG u koji su uključene 3 mađarske i 8 hrvatskih županija, a Međimurska županija ostvarila je najveću prolaznost prijavljenih projekata do sada. Od ukupno 162 prijavljena, odobreno je 50 projekata, od kojih je 15 na području Međimurske županije, a ukupan iznos odobrenih projekata za Međimurje veći je od 60 milijuna kuna. „Potvrda je to dobre spremnosti, kvalitete i stečenog iskustva prijavitelja projekata među kojima su uz Županiju, gradovi, općine, brojne udruge i škole. Kroz program je financiran niz kvalitetnih projekata, a pred nama je realizacija odličnih projekata poput biciklističko-informativnog centra s vidikovcem na Mađerkinom bregu u Štrigovi, uređenje parka javne namjene na prostoru bivše vojarne te obnova Perivoja Zrinskih u Čakovcu.“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec dodavši da Međimurje nastavlja s uspješnim privlačenjem europskih sredstava.
Među međimurskim općinama koja se može pohvaliti s velikim, ako ne i najvećim brojem odobrenih europskih projekata, zasigurno je Općina Goričan.  Zahvaljujući spomenutom projektu u Goričanu će biti izgrađen i uređen turistički objekt na ribnjaku „Šuderica“ u sklopu kojeg će se urediti info točka za turiste, izložbeni i interpretacijski centar, odmorište za bicikliste i „smart-bike point“ koji će biti opremljen USB punjačem, internetom i mapom koja sadrži informacije o biciklističkim rutama Međimurja i okolice. Načelnik Općine Goričan Mario Moharić potpisao je ugovor o izgradnji objekta na Turističko-rekreativnom centru Ribnjak s direktorom tvrtke BMD-stil Damirom Čoporom u ime zajednice ponuditelja. Radovi na objektu vrijedni oko 1,9 milijuna kuna će započeti tijekom sljedećeg tjedna, a planirani završetak je kraj ljeta.
Početak radova izgradnje Turističko-rekreativnog centra Ribnjak podržala je saborska zastupnica Boška Ban-Vlahek dodavši da će naša županija dobiti još jedan kvalitetan turistički sadržaj koji će donje Međimurje dodatno pozicionirati na karti turizma, posebice cikloturizma.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content