Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski festival "Ljubo Kuntarić" obilježio svoju punoljetnost, Danijela Pintarić i Goran Grgić za skladbu "Dravski bal" osvojili Grand Prix

Datum objave: 21. veljače 2021.

Međimurski festival „Ljubo Kuntarić” već je niz godina brend u popularnoj pop i zabavnoj glazbi Hrvatske. Malo je poznatih hrvatskih pjevača koji nisu stali na pozornicu ovog festivala, koji je proslavio svoju punoljetnost. Iako su epidemiološke okolnosti spriječile da se 18 godina djelovanja dostojno obilježi, proglašeni su pobjednici MEF-a 2020. godine.
Odlukom stručnog žirija na čijem je čelu bila Blanka Tkalčić, Grand Prix Međimurskog festivala "Ljubo Kuntarić" 2020. godine osvojili su Danijela Pintarić i Goran Grgić skladbom "Dravski bal". Nagrada za najbolju glazbu pripala je Ivanu Mikuliću za skladbu "Ne možeš protiv ljubavi", Toniju Eteroviću i skladbi "Đurđa" pripala je nagrada za najbolji aranžman, a skladba s najboljim etno izričajem je skladba "Navek dok se vrnem vu svoj zavičaj" autora fra Miroslava Petraca. Leonardo Baksa Čeči sa skladbom "Maslačak" osvojio je nagradu za najbolji tekst, nagrada najbolji debitant otišla je u ruke Ivane Mikić za skladbu "Listam sjećanje", dok je skladbi "Ne možeš protiv ljubavi" u izvođenju Lidije Horvat Dunjko pripala nagrada za najbolju interpretaciju.
Samih početaka Međimurskog festivala prisjetio se njegov izvršni direktor Rajko Dobošić: "Rođenje festivala dogodilo se u proljeće 2002. godine sa željom da Međimurje predstavi svoje odlične pjevače i skladatelje ostatku Hrvatske te da i naš kraj dobije etablirani festival glazbe." Međimurski festival s godinama je postao sve jači i vidljiviji, prepoznat širom Hrvatske i regije, a koronavirus ga nije zaustavio. Dapače, izdan je 18. kompilacijski nosač zvuka sa 17 sjajnih i pomno odabranih pjesama.
Ogroman angažman i trud direktora MEF-a Dobošića, organizacijskog odbora i svih koji su 18 godina bili uključeni u njegov razvoj, pohvalio je župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuvši da glazba ostaje kao trajna uspomena na festival i Međimurje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content