Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana humanitarna akcija "Radio gorice za Katružu"

Datum objave: 26. rujna 2020.

Već dvadeset godina Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ i RADIO 1 organiziraju humanitarnu akciju "Radio gorice za Katružu" kojoj se građani priključuju donacijom u grožđu, moštu ili na neki drugi način. Cjelokupni prihod usmjerava se za pomoć onima kojima je to najpotrebnije - bolesnima i nemoćnima s područja Međimurske županije. Ove godine akcija je održana u specifičnim uvjetima, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz javna okupljanja, no uz Skandal bend i Josipa Sanjkovića - Mitricu, berači i beračice u veseloj su atmosferi lakše prionuli poslu.
Akcija je provedena u subotu 26. rujna 2020. godine, a kao i svake godine, predvođena aktivistima Radija 1 i Međimurske zaklade solidarnosti  „Katruža“, krenula je od čakovečkih bazena putem brežnog dijela Međimurja u posjet vinogradarima.
U akciji je prikupljeno 670 kg grožđa i mošta te 2.490,00 kuna. Donacije u grožđu, moštu i novcu darovali su: Ljubica Višnjić iz Čakovca, Jasmina i Dragutin Novak iz Gornjeg Hrašćana, Darko i Mirjana Posavec iz Črečana, Stjepan i Ljiljana Leček iz Nedelišća,  Mladen i Mirjana Perišić iz Nedelišća,  Miro i Smiljana Špiranec iz Nedelišća,  Zlatko Leček iz Svetog Urbana, Brigita i Željko Dobranić iz Slemenice, Gordana Molnar iz Svetog Urbana,  Luka Bratković iz Macinca, obitelj Holcinger iz Savske Vesi, Željko Posavec iz  Nedelišća,  Josip Golub iz Nedelišća, obitelj Šipek iz Nedelišća, Stjepan Filipović iz Stanetinca, Ranka i Branko Kerman iz Gornjeg Mihaljevca, Antonio Jambrović iz Svetog Urbana,  Edo Zadravec iz Svetog Urbana, Ivica Kelenc iz Gornjeg Hrašćana, Stanislav Novak iz Svetog Urbana, Dragutin Brežnjak iz Svetog Urbana,  Blaženko Horvat iz Bogdanovca, Dragan Žerjav iz Slakovca, Katarina Boltek iz Vinice i Josip Grivec iz Donjeg Vidovca,
Za dobar štimung, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se Josip Sanjković Mitrica  i „Skandal bend“ -  Vladimir Obadić, Toni Sokač, Kristijan Borković, Josip Đurkin, Nikola Lisjak, Antonio Baranašić, Antun Ciceli, Mihael Horvat i Karlo Horvat.
Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozač kamiona Zlatko Korbelj Zujo, vozač autobusa Velimir Vurušić i ostali sudionici akcije:
Radio 1 :  Enver Muminović Čevo, Dario LangusBoris Molnar,
iz Zaklade Katruža:  upravitelj Zaklade i župan Međimurske županije Matija Posavec, Emil Vibović, Đurđa Varga, Petra Strahija, Anita Strnišćak, Elena Govedić i Danica Holcinger, a akciju su podržali i Ivo Vurušić, Dejan Panić i Sanja Koren.
Sponzori akcija bili su: Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec,Tekstilna galanterija Panić Pušćine, Jamnica d.d. Čakovec,  Mesnice Kiš Čakovec, Rudi Express Čakovec, EKOM Čakovec, ALFA CAR Čakovec, ELEKTRO NOVAK Gornji Hrašćan.
Grožđe je otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore.
Završetak akcije bio je kod dragih prijatelja Katruže, obitelji Čavničar iz Stanetinca.
Zahvaljujemo svim medijima koji su popratili akciju.
Svim sponzorima, vinogradarima, beračima te učesnicima akcije  -  veliko HVALA .                 
                                              

                                                          MEĐIMURSKA ZAKLADA SOLIDARNOSTI „KATRUŽA“

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content