Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije Matije Posavca povodom Dana antifašističke borbe

Datum objave: 22. lipnja 2020.

Povodom  Dana antifašističke borbe, župan Međimurske županije Matija Posavec stanovnicima Međimurske županije uputio je prigodnu čestitku u kojoj stoji:
„Sjećanje na 22. lipnja 1941. godine i trenutak kada je u šumi Brezovica započeo organizirani otpor hrvatskog naroda protiv fašizma utkano je u najvažnije trenutke naše povijesti kao jedan od temelja današnje slobodne i suverene Republike Hrvatske. U tadašnjoj okupirano Europi, Hrvati su bili prvi koji su ustali protiv fašizma i nacizma. Za nas Međimurce, to nije samo početak antifašističkog otpora, već i početak konačnog pripajanja Lijepoj Našoj. Međimurje je i u najvećem svjetskom ratu stradalo, a brojni domoljubi pružili su otpor i izgubili živote u borbi protiv mađarske okupacije i fašističke ideologije.
Antifašizam je u temeljima hrvatske državnosti i suvremene Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti. Posljednji događaji podsjećaju nas da i u ovo vrijeme, kada brojimo skoro osam desetljeća od završetka Drugog svjetskog rata, europske vrijednosti, solidarnost, zajedništvo, vladavina prava i poštivanje slobode pojedinca, nikad nisu bile važnije. Obilježavajući ovaj važan datum odajemo počast svim poginulim žrtvama rata i gradimo svoju budućnost, a pritom ne zaboravljajući prošlost.
Svim Međimurkama i Međimurcima želim sretan Dan antifašističke borbe!“

Župan

Matija Posavec

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content