Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski pjevači uspješni u Puli

Datum objave: 24. veljače 2020.

U subotu, 22. veljače 2020. u Domu hrvatskih branitelja u Puli, održano je 2. međunarodno natjecanje pjevačkih zborova "Istria cantat" u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa, Mješovitog zbora Cantus PoPuli te Udruge za očuvanje spomena na istarske skladatelje.

U 8 kategorija prijavilo se 28 zborova iz Hrvatske i Slovenije. Pjevačice i pjevači pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca, s dirigenticom Senkom Bašek-Šamec, izveli su programe u dvije kategorije te u obje postigli izvrsne rezultate: u kategoriji A2 - klasična zborska glazba - slobodan program, s 25.17 bodova, osvojili su zlato 5 i proglašeni pobjednicima kategorije. U kategoriji B1 - folklorna zborska glazba - zadano djelo, osvojili su 26.33 boda, zlato 6, i opet izašli kao pobjednici kategorije.
Uz navedeno, zbor je osvojio i posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela temeljenog na idiomu istarske ljestvice i čakavštini za skladbu Dušana Prašelja "Trešete", a dirigentici je pripala posebna nagrada za umjetnički dojam, koju je dobilo još nekoliko dirigenata.
Kao pobjednici u dvije kategorije, zboraši Slavenskog su i odmjerili snage s još tri zbora u pripetavanju za Grand Prix koji je naposljetku pripao Vokalnom sastavu Asante iz Zagreba.
Uz zlata zbora Slavenski, u Međimurje stižu i dvije srebrne plakete – jednu je osvojio  Pjevački zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća  20,67 srebro 10, čiji je dirigent Branimir Magdalenić,a drugu su osvojile pjevačice Ženske vokalne skupine KUU Veseli Međimurci iz Čakovca  17,83 srebro 7, predvođene svojom voditeljicom Lanom Cvrtila.
Izvrstan nastup međimurskih predstavnika na jednom natjecanju i najbolja moguća promocija našeg malog,ali raspjevanog Međimurja.
Izvor: AH
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content