Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Proglašeni najbolji sportaši Čakovca za 2019. godinu

Datum objave: 29. siječnja 2020.

Pred velikim brojem uzvanika, sportaša, sportskih djelatnika, predstavnika sportskih udruga s područja grada Čakovca te predstavnika sportskog, društvenog i političkog života Međimurja, u Centru za kulturu održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Čakovca za 2019. godinu u organizaciji Zajednice sportova Grada Čakovca.
Izbor najbolji sportaša i ekipa održavamo 18. puta te je ovo prilika da odamo poštovanje svim našim sportašima, ali i da zahvalimo svima koji su im pomogli u postizanju tih rezultata. Možemo se pohvaliti odličnim rezultatima u 2019. godini, a ovogodišnja dodjela ima još veću važnost s obzirom na to da je Čakovec proglašen Europskim gradom sporta 2020. godine.“, istaknuo je u pozdravnom govoru predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Bojan Ružić.
Među brojnim uzvanicima bili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenikom Mario Medvedom, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za programe lokalnog sporta Siniša Krajač, viši stručni savjetnik Središnjeg državnog ureda za šport Kristijan Slačanac te predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije i član Izvršnog odbora HNS-a Mato Kljajić i dopredsjednik Zajednice Mario Vukoja.
Alan Perko i Antonia Ružić najbolji sportaši Čakovca
Za najboljeg sportaša Grada Čakovca u 2019. godini proglašen je Alan Perko, član Sportsko-ribolovnog društva „Tvornica stočne hrane“ Čakovec i osvajač zlatne medalje na 66. Svjetskom ribolovnom prvenstvu, ujedno i najmlađi seniorski svjetski prvak. Osim njega u konkurenciji su bili: Luka Grubić (Badmintonski klub „Međimurje“ Čakovec), Nikola Topličanec (Karate klub „Globus“) i Predrag Turk (Kuglački klub „Željezničar“).
Antonia Ružić proglašena je najboljom sportašicom grada Čakovca drugu godinu za redom. Mlada tenisačica Teniskog kluba „Franjo Punčec“ Čakovec tijekom prošle godine imala je niz odličnih rezultata na turnirima i prvenstvima diljem svijeta među kojima je 1. mjesto seniorsko dvoranskog Prvenstva Hrvatske, a 2020. godinu također je počela odlično te je preko kvalifikacija izborila nastup na glavnom turniru Australian Opena zbog kojeg je propustila svečanost dodjele. Uz Antoniju, u konkurenciji za titulu najsportašice bile su: Martina Bezek (Atletski klub „Međimurje“ Čakovec), Sindy Bubek (Powerlifting klub „Pozoj“), Tijana Korent (Gimnastički klub „Marijan Zadravec Macan“ Čakovec), Aida Trstenjak (Karate klub „Globus“) i Lea Vukojević (Ženski rukometni klub „Zrinski“).
Seniori MRK Čakovec i seniorke ŽRK „Zrinski“ Čakovec najbolje ekipe
Najboljom muškom momčadi proglašena je seniorska ekipa Muškog rukometnog kluba „Čakovec“, prvaci 2. hrvatske lige sjever, a najbolja ženska ekipa je Ženski rukometni klub „Zrinski“ Čakovec. Zrinskice su u prvoligaškom prvenstvu osvojile šesto mjesto i došle su do osmine finala Hrvatskog rukometnog Kupa, a članica kluba, mlada rukometašica Ira Resman, zahvalila je u ime svih nagrađenih na priznanjima koja su ima uručena. Proglašen je i najbolji par, štafeta, posada, a to su par Luka Črep i Ivan Grubić, članovi Badmintonskog kluba „Međimurje“ Čakovec.
Priznanja za posebne rezultate primili su Luka Požega iz Kuglačkog kluba „Željezničar“ koji je osvojio 4. mjesto ekipno sa seniorima Hrvatske na Svjetskom prvenstvu te je proglašen najboljim kuglačem Hrvatske u kategoriji juniora, seniorska ekipa sportske udruge slijepih Zrinski koji su na PH u elektroničkom pikadu za slijepe i slabovidne osobe osvojili 2. mjesto i bili su sudionici 1. HL u elektroničkom pikadu za slijepe i slabovidne osobe, Sven Todorović koji je kao član AK Međimurje i PLK Pozoj prvak države u dva različita sporta - atletici i powerliftingu te judaš Nenad Vrbanec iz JK Zrinski koji je osvojio 2. mjesto na svjetskom prvenstvu u judu za osobe s down sindromom.
Emi Marčec, Svenu Strahiji, Marti Horvat, Jani Markulinčić, Dori Potočnjak, Neviji Fotak, Dorianu Čavleku, Janu Fišteru, Eriku Kovačiću, Leonu Igrecu, Konradu Vikertu, Marku Tkalecu, Janu Sanjkoviću, Luciji Vizinger i Niku Škrobaru dodijeljeno je priznanje „Anto Dragić“ za perspektivne sportaše.
Kod mladih sportaša priznanja su primili Jura Egon Juranić iz MRK Čakovec koji je član hrvatske juniorske rukometne, Leoni Gulija iz Karate kluba Globus koja je osvojila 3. mjesto na svjetskom kupa za mlađe kadetkinje i 1. mjesto na PH za mlađe kadetkinje, reprezentativcu Hrvatske Tinu Furdiju iz ČPK-a i Dori Pajić iz ŽRK Zrinski, juniorskoj reprezentativki Hrvatske.
Nogometnoj školi „Međimurje“ Čakovec uručeno je priznanje za jubilarnih deset godina djelovanja, a preuzeo ga je predsjednik Škole Dean Panić. Nagrađeni su i sudionici ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ koji su najviše puta polazili kampove. Zlatne medalje primili su Nikolina Furdi, Jana Radojčić, Josipa Jarni i Mario Beliga, srebrne medalje Anita Sabolić, Nela Sabolić, Matija Strbad, Marko Strbad, Eva Blažeka, Jana Blažeka, Vito Kramar, Fran Čonkaš i Vilim Pintarić te brončane medalje Ilija Pintarić, Petar Naglić, Lucija Skender, Borna Šimić i Ivona Belović Ter.
Među brojnim školskim natjecanjima na državnoj razini međimurske škole postigle su zapažene rezultate za što si primile priznanje Zajednice: Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec za 1. mjesto na školskom državnom prvenstvu u badmintonu, 1. OŠ Čakovec za 1. mjesto na državnom školskom prvenstvu u virtualnom plesu i krosu te 2. mjesto u košarci, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec za 1. osvojeno mjesto na državnom školskom prvenstvu u atletici za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju. Gospodarska škola Čakovec za 2. mjesto na školskom državnom prvenstvu u plivanju za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec za 2. mjesto na državnom školskom prvenstvu u stolnom tenisu, Srednja škola Čakovec za 2. mjesto na školskom državnom prvenstvu u virtualnom plesu, za osvojena dva 1. mjesta, dva 2. mjesta i jedno 3. mjesto u atletici te 2. i 3. mjesto u plivanju na državnom školskom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju te Srednja škola Prelog za ostvarene rezultate u atletici s učenicima s intelektualnim teškoćama.
Navijačice Livi i učenici I. osnovne škole Čakovec plesom su obogatili svečanost, a poseban doprinos dali su Filip Ude nastupom na konju s hvataljkama i članovi Karate kluba Globus koji su pokazali svoje vještine u katama i borbi.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content