Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tvrtka Bioinstitut d.o.o. proslavila 70 godina djelovanja

Datum objave: 13. prosinca 2019.

Sa svojom laboratorijskom djelatnošću Bioinstitut d.o.o. prisutan je na području cijele Republike Hrvatske, a posljednjih nekoliko godina i u zemljama u okruženju. Krajem rujna ove godine svečano je otvoren novoopremljeni laboratorij kojime je otvoren prostor boljim uvjetima rada za 38 djelatnika. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 8,8 milijuna kuna, od čega je iz programa „Konkurentnost i kohezija“ Europskog fonda za regionalni razvoj stiglo nešto manje 3,2 milijuna kuna. Upravo u novoizgrađenim prostorima održana je svečanost proslave 70. godišnjice postojanja i rada tvrtke Bioinstitut, a pozdravne riječi brojnim je djelatnicima, podupirateljima i suradnicima tvrtke uputio predsjednik uprave Bioinstitut d.o.o. dr. sc. Saša Legen. „Nakon što smo uredili i opremili novi laboratorij ne stajemo, već smo u procesu uvođenja informacijsko-komunikacijske tehnologije radi poboljšanja konkurentnosti laboratorija.“, poručio je predsjednik uprave Legen.
Sustavom akreditacije koji je u Bioinstitutu uveden još 2005. godine postali su međunarodno prepoznatljiva tvrtka za laboratorijska ispitivanja. Trenutno u skladu s normom HRN EN ISO/IEC 17025 obavljaju 186 metoda ispitivanja u analitici hrane, hrane za životinje, vode i otpada, a u Sloveniji i Austriji prvi je to hrvatski laboratorij s analitičkim ispitivanjem vode i hrane.
 „,Kada se bavite određenim poslom ili razvijate vlastito poduzeće, morate se prilagođavati trendovima. Sagledamo li proteklih 70 godina možemo zaključiti da je bilo dosta turbulentnog razdoblja - mijenjali su se sustavi, države i okolnosti. Ako se bavite specifičnom vrstom posla imate dvije mogućnosti – možete biti pasivni preuzimatelj domaćih i međunarodnih standarda ili aktivni sudionik. Bioinstitut definitivno spada u drugu kategoriju i treba vam čestitati jer u prilagodbi trendova stvarate nove standarde. Važno je to za čitavu Hrvatsku jer u tom slučaju možete biti primjer i mnogim europskim zemljama. Kao uzor često gledamo zapadnu Europu, no vjerujem da je u ovom slučaju to obrnuto, budući da laboratorij svoje ispostave drži i u Sloveniji i Austriji.“ – poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec te svim djelatnicima Bioinstituta čestitao na velikom jubileju.
Čestitke povodom jubileja zaposlenicima i upravi tvrtke uputili su i zamjenik gradonačelnika Čakovca Zoran Vidović, počasni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj Atila Kos, prodekan Veterinarskog fakulteta Juraj Grizelj, ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta Boris Habrun,  tajnik Hrvatske veterinarske komore Anđelko Gašpar, Ivana Lohman-Janković iz Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede, uvaženi gosti iz Austrije, Slovenije i Makedonije te mnogi drugi, a poseban pozdrav s govornice uputio je Branko Grabar, prvi direktor tvrtke Bioinstitut.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content