Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U subotu, 26. listopada ne propustite posljednji ovogodišnji Regionalni plac!

Datum objave: 25. listopada 2019.

Projekt Regionalnog placa, pokrenut ove godine na inicijativu Međimurske županije i uz podršku Općine Nedelišće, na dosadašnje tri priredbe pokazao se vrlo uspješnim.
Stoga ne čudi što će i posljednja ovogodišnja manifestacija, u subotu, 26. listopada od 10 do 16 sati, na Mesapu u Nedelišću, okupiti osamdesetak obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstva iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Na Regionalnom placu se, osim međimurskih, okupljaju i izlažu OPG-ovi iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Virovitičko-podravske i Krapinsko-zagorske županije koja će se, ovog puta, predstaviti i kao županija-partner.
Očekuje se nekoliko izlagača iz Mađarske i Slovenije koji će programu ponovno dati međunarodni karakter. Posebna je zanimljivost što će se u sklopu 4. Regionalnog placa održati i završna konferencija EU projekta Pannon EGTC-a posvećena upravo malim proizvođačima i obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima. Na okruglom stolu raspravljat će se o modelima smanjenja ograničenja u prodaji na tržnicama i sajmovima u prekograničnom prostoru.
Regionalni plac će i ovog puta imati humanitarnu notu. Tako će u 11:30 sati započeti donacijska prodaja Međimurskih sendviča za koje će sastojke osigurati međimurski proizvođači mesa i mesnih prerađevina te drugi OPG-ovi i sponzori. Cjelokupni prihod biti će namijenjen Međimurskoj zakladi za obrazovanje dr. Vinko Žganec.
Posjetitelje će od 10:30 do 14:30 sati zabavljati Tamburaški sastav Kumovi, od 13 sati očekuje se nastup glazbenog gosta iznenađenja, a uz sve to pripremljena je i bogata ugostiteljska ponuda. Kao i do sada, ulaz za posjetitelje je besplatan.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content