Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa u ŽB Čakovec

Datum objave: 18. listopada 2019.

Županijska bolnica Čakovec obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa, koji se u svijetu obilježava 15. listopada s ciljem podizanja svijesti građana o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba. Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa u Županijskoj bolnici Čakovec na sve djelatnosti su podijeljene Upute za pacijente na Brailleovom pismu. Radi se o uputama poput obaviještenih pristanaka ili odbijanja za najrazličitije zahvate te uputa za zahvate na raznim odjelima.
Najveće probleme za slijepe i slabovidne osobe predstavljaju fizičke prepreke  te je stoga naša Ustanova započela i pregovore oko postavljanja linija vodilja i izrade orijentacijskog plana bolnice na Brailleovom pisma. Taktilne površine i taktilne mape predstavljaju važan korak prema olakšavanju i ubrzavanju snalaženja i kretanja u bolničkom prostoru i kod bržeg obavljanja potrebnih pretraga.
Županijska bolnica Čakovec će se i nadalje truditi održavati visoku socijalnu osjetljivost i nadalje podizati kvalitetu života osoba s invaliditetom.
 
Izvor: Županijska bolnica Čakovec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content