Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Osnovna škola Domašinec kreće u dogradnju – jednosmjenska nastava i nova dvorana za 196 učenika

Datum objave: 15. listopada 2019.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek u utorak, 15. listopada 2019. godine potpisali su Sporazum o sufinanciranju dogradnje osnovne škole i dvorane u Domašincu čime će biti  omogućeno uvođenje jednosmjenske nastave i stvoreni uvjeti za kvalitetno obrazovanje 196 učenika koji pohađaju matičnu i područne škole.
Potpisivanjem ovog sporazuma krenuli smo prema ostvarenju dugogodišnjeg sna te se nadamo da ćemo podizanjem kvalitete uvjeta obrazovanja potaknuti povećanje broja učenika. Zahvaljujući potpori Općine, ali i Županije koja nas kontinuirano podržava i zahvaljujući kojoj smo u proteklom razdoblju zamijenili krovište škole, stolariju i asfaltirali igralište, ova će investicija zaokružiti ulaganje kojim ćemo krenuti u novo razdoblje naše škole.“, rekla je ravnateljica Osnovne škole Domašinec Martina Kivač.
Građevinska dozvola za radove je spremna, kao i sredstva iz općinskog proračuna, istaknuo je načelnik Općine Mario Tomašek te dodao da je sporazum prvi korak, nakon čega slijedi provođenje javne nabave, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja sljedeće godine. Dogradnjom škole bit će izgrađene 4 učionice za razrednu nastavu, 2 učionice za cjelodnevni boravak i popratne prostorije. „Kontinuiranim ulaganjem u infrastrukturu želimo da se u sve škole uvede jednosmjenska nastava i ostvare uvjeti za cjelodnevni boravak. Time želimo osigurati sve tehničke preduvjete za kvalitetno obrazovanje što je naša zadaća i odgovornost.“, naglasila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak.
Unatoč tome što škola trenutno nema odgovarajuće uvjete za tjelesnu i zdravstvenu kulturu i ostale sportske aktivnosti, ostvaruje izvrsne sportske rezultate te su učenici 7. i 8. razreda prošle godine bili županijski prvaci u nogometu, čime su ostvarili plasman na državno natjecanje, a redovno ostvaruju odlične rezultate u krosu, pohvalio je župan Posavec rekavši: „Školska sportska dvorana u Domašincu 5 je dvorana koju u protekle dvije godine gradimo u Međimurju, a drago mi je što općinska vlast aktivno podržava i sudjeluje u realizaciji ovog projekta. Mještani općine Domašinec, zahvaljujući aktivnostima mladih i brojnih udruga koje unose živost u cijelo Međimurje, zaslužuju adekvatne prostore.“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content