Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije Matije Posavca povodom Dana neovisnosti

Datum objave: 8. listopada 2019.

Poštovane Međimurke i Međimurci,
u znak sjećanja na odluku Hrvatskog sabora 1991. godine o raskidanju državnopravnih veza s bivšom državom, 8. listopada danas obilježavamo kao ponosni građani samostalne i slobodne Hrvatske. Jedan je to u nizu datuma koji su obilježili razdoblje koje je krvavim slovima upisano u hrvatsku povijest i na kojem počivaju temelji postojanja naše države. Dan neovisnosti podsjeća nas na herojstvo hrvatskih branitelja, posebice onih koji su položili svoje živote u obrani domovine te upravo njima dugujemo najveću zahvalnost i poštovanje za junaštvo i požrtvovnost kojima su stvoreni preduvjeti za modernu i demokratsku Hrvatsku.
Neizmjeran doprinos u borbi, oslobađanju i izgradnji domovine dalo je i naše Međimurje, naši branitelji i policajci, a ovo je prilika da im iskreno zahvalimo. Zajedništvo, snaga i hrabrost samo su neke od vrijednosti koje su pokazali na dugom putu stjecanja samostalnosti, a na nama je da te vrijednosti čuvamo, održavamo i svojim radom nastavimo napore stvaranja uspješne budućnosti u zemlji za koju su mnogi dali svoje živote. Upravo je boljitak naših mladih misao koja nas mora voditi naprijed jer na nama je da slijedimo smjer koji su nam zadali naši branitelji, da gradimo zajednicu u kojoj je svaki čovjek cijenjen, u kojoj je svaki radnik plaćen koliko svojim radom zaslužuje, zajednicu koja je tolerantna te brine i za najslabijeg pojedinca.
Ovaj datum neka nas podsjeti da svatko od nas ima odgovornost prema našoj državi i društvu te je naša obaveza da sjećanje na Domovinski rat i njegove vrijednosti čuvamo i ostavimo nasljeđe budućim naraštajima. Stoga Vas pozivam da 8. listopada obilježimo svečano i dostojanstveno te svim Međimurkama i Međimurcima čestitam Dan neovisnosti!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         ŽUPAN

Matija Posavec, mag.ing.     

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content