Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Atraktivan program na 6. Sajmu sigurnosti i prevencije

Datum objave: 24. rujna 2019.

U organizaciji Policijske uprave međimurske te Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Grada Čakovca, u utorak, 24. rujna na terenima SRC „Mladost“ u Čakovcu održan je Sajam sigurnosti i prevencije 2019. Stanovnici Međimurja i njihovi gosti u rujnu već tradicionalno imaju priliku pobliže upoznati širok spektar preventivnih aktivnosti i sigurnosnih službi na jedinstvenom sajmu u Republici Hrvatskoj tijekom kojeg svoj rad predstavljaju službe vezane uz područje sigurnosti - od izlagača iz državnih i javnih ustanova, preko udruga i pravnih osoba koje se bave prevencijom, do dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasnih postrojbi te javnih osoba koje promiču kulturu društveno-odgovornog ponašanja. U prostorijama Srednje škole Čakovec održana je svečana akademija kojom je proslavljen Dan policije i blagdan sv. Mihovila.
Ove godine predstavilo se više od 50 izlagača, kazao je načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, koji ističe kako je sajam samo jedna u nizu brojnih preventivnih aktivnosti koje provode. „Cjelokupna društvena zajednica prepoznala je značaj i ulogu prevencije u suzbijanju svih oblika nedopuštenih ponašanja. Policijski službenici naše Policijske uprave svakodnevno se susreću s novim izazovima uz sve veće zahtjeve javnosti za povoljnijim sigurnosnim standardima.“ Bitno je napomenuti da je Policijska uprava međimurska bogatija za 27 policijskih službenika.
Zamjenik glavnog ravnatelja policije, Željko Prša u svom obraćanju pohvalio je izniman rad i zalaganje svih policijskih službenika Policijske uprave međimurske na provođenju preventivnih projekata. Inovativnošću njenih policijskih službenika želi se što više približiti preventivni rad policije svim slojevima društvene zajednice, a vrhunac takvog rada može se sagledati u organizaciji ovog iznimno zahtjevnog i složenog projekta, Sajma sigurnosti i prevencije.
Gradonačelnik Grada Čakovca,  Stjepan Kovač naglasio je kako su po treći put prihvatili ulogu domaćina jer prepoznaju značaj prevencije te smatraju da će se kroz aktivnosti Sajam sigurnosti i prevencije uspješno promovirati rad policije i ostalih subjekata koji se bave sigurnošću i prevencijom.
Župan Međimurske županije Matija Posavec ovom je prilikom još jednom ponovio kako je u konačnom rješavanju specifične situacije po pitanju sigurnosti na području Međimurja potrebna sinergija nekoliko ministarstava s ciljem rješavanja izazova stanja sigurnosti u Međimurju. Dodao je kako je  sigurnost građana prioritet, a PU Međimurska je u samom vrhu, a ovaj Sajam je primjer dobre prakse kako lokalna i regionalna samouprava treba funkcionirati. Župan Posavec, napomenuo je kako je djelatnik PU Međimurske Kristijan Srpak novi djelatnik Međimurske županije temeljem zajedničkog dogovora kako bi se posvetio izazovima u obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj skrbi, ali najbitnije preventivi i edukaciji. „Zahvaljujem se međimurskim policajcima na trudu i zalaganju te obavljanju iznimno složenih svakodnevnih zadaća. Dozvolite da uputim apel svim odgovornima u Ministarstvu unutarnjih poslova te saborskim zastupnicima da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se materijalni status policijskih službenika poboljšao te time bio dostojan njihove iznimno odgovorne i zahtjevne profesije.“
Na svečanoj akademiji, koja je održana u Srednjoj školi Čakovec nastupio je Bojan Jambrošić, dok je  državnu himnu izveo zbor III. osnovne škole Čakovec. Ujedno, šaljivi škeč o pužu ("Razgovor u prolazu", Stanislava Femenića) upriličili su učenici 4. b razreda III. osnovne škole Čakovec, Zita Kramar i Krsto Barić.
Sudjelovanjem policijskih izaslanstava iz Mađarske i Slovenije sajam je poprimio međunarodni karakter. Oni su uz policajce iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Osječko-baranjske, Međimurske županije te Ravnateljstva policije brojnim posjetiteljima predstavili tehniku koju koriste u svakodnevnom radu i upoznali ih s nizom korisnih i edukativnih preventivnih aktivnosti. Aktivnosti policije predstavljene su kroz brojne radionice namijenjene onim najmlađima, a atraktivne pokazne vježbe prezentirali su policijski službenici Interventne jedinice policije, kao i članovi Zapovjedništva specijalne policije MUP-a čiji je pilot znatiželjne poglede privlačio preletima helikoptera.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content