Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održane 21. Radio gorice za Katružu – prikupljeno 915 kilograma grožđa

Datum objave: 23. rujna 2019.

Subotnje prijepodne, 21. rujna 2019. godine za ekipu Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ i Radija 1 bilo je rezervirano za 21. po redu Radio gorice, humanitarnu akciju „Katruže“ čiji je prihod namijenjen za kupnju lijekova, troškove operacija, terapije i pomagala za bolesne osobe s područja Međimurske županije.
Kao i svake godine, okupljeni su krenuli s Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, gdje ih je ispratio župan Međimurske županije i upravitelj Zaklade „Katruža“ Matija Posavec poželjevši im što uspješniju akciju. Za dobru atmosferu zaduženi su bili iskusni članovi Skandal benda i Josip Sanjković - Mitrica, a vesela karavana predvođena ekipom Radija 1 Dariom Langusom, Darkom Kolarićem i Zlatkom KorbeljomZujom te predsjednikom Upravnog odbora Zaklade Miroslavom Horvatom i volonterima „Katruže“ Đurđom Vargom, Brankom Bukalom, Antonijom Kocijan, Petrom Strahija, Anitom Strnišćak, Emilom Vibovićem i Danicom Holcinger, krenula je putem brežnog dijela Međimurja, u posjet vinogradarima. Akcija je započela u Svetom Urbanu, kod obitelji Dragutina i Jasmine Novak iz Gornjeg Hrašćana, nakon čega je slijedila berba grožđa, ples, pjesma i  druženje.
Prikupljeno 915 kilograma grožđa i 2470 kuna
Dobrog raspoloženja i donatora nije nedostajalo, a u akciji je prikupljeno 915 kilograma grožđa i mošta te 2470 kuna. Donacije  u  grožđu, moštu i novcu darovali su: Jasmina i Dragutin Novak  iz Gornjeg Hrašćana,   Đurđica i Antun Horvat iz Svetog Urbana, Darko i Mirjana Posavec iz Črečana,  Stjepan i Ljiljana Leček iz Nedelišća, Krešimir i Milena  Posel iz Dunjkovca,  Mladen i Mirjana Perišić iz Nedelišća,   Marijan Pergar iz Macinca,  Karol i Nevenka  Germek iz Macinca,  Miro i Smiljana Špiranec iz Nedelišća , Nevenka Blagus iz Macinca, obitelj Gordane i Svena Molnar iz  Nedelišća,   Zlatko Leček iz Svetog Urbana, Brigita i Željko Dobranić iz Slemenice , Franjo i Olga Pintarić iz Pušćina,  Sandra i Dominik Posavec iz Gornjeg Hrašćana,  Zvonimir i Đurđa Lesar iz  Gornjeg Hrašćana,  Marija Vrbanec iz Čakovca,  Denis i Snježana Fegeš iz  Macinca,  Rudi i Slavica Bogdan iz Svetog Urbana,  Franjo i Nevenka Bratković iz Macinca,  Branko Sklepić  iz Trnovca,  Josip Zadravec iz Svetog Urbana, Zvonimir Magaš iz Varaždina, Ivan Špicar iz Pušćina,    Kristijan Sirc iz Male Subotice,  Vesna Mata Matić iz Zagreba,  Branimir Legac iz Samobora,  Marijan Dolinščak iz Ljutomera, Dragan Čurin iz  Svetog Urbana,  Rajko Cmrečnjak iz Svetog Urbana, Tomislav Bratković  iz Macinca,  Dejan Panić iz Šenkovca, Goran Holcinger iz Čakovca, Alan Resman iz Čakovca,  Josip Grivec iz Donjeg Vidovca,  Stjepan Horvat iz Ivanovca,  Sandra Herman iz Belice, Vesna Haluga iz Varaždina  i Vesna Pintarić iz Čakovca.
Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozači  Željko Sršan – Campi, Josip Vid  i ostali sudionici akcije. Glavni fotograf Radio gorica bio je Ivo Vurušić, a akciju su podržali i Dejan Panić i Sanja Koren.
Sponzori akcija bili su: Jamnica  d.d. Zagreb,   Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec  , Vajda d.d. Čakovec ,  ŠTIKMA d.o.o.  Slemenica, Mesnice Kiš  Čakovec, Rudi Express Čakovec te zidar i fasader Alen Novak iz Nedelišća. Sakupljeno grožđe otkupio  je vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore, a završetak akcije  bio je  kod  dragih  prijatelja Katruže  - obitelji Čavničar iz Stanetinca.
Zahvaljujemo  svim medijima koji su popratili akciju. Svim sponzorima, vinogradarima, beračima te sudionicima akcije  - hvala!                             

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content