Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Rekonstrukcija Ulice Vjekoslava Špinčića u Čakovcu

Datum objave: 26. srpnja 2019.

Ugovorom o darovanju, koji su u četvrtak potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, Međimurska županija ustupila je Gradu Čakovcu nekretninu u ulici Bana Josipa Jelačića. Ovim Ugovorom omogućuje se nastavak izdavanja potrebnih dozvola za izgradnju sjevernog dijela Ulice Vjekoslava Špinčića u Čakovcu.
Nekretnina je površine 2300 četvornih metara, procijenjene vrijednosti od 204 tisuće kuna. Riječ je o potpuno novoj prometnici koja će spajati ulice Stjepana Radića i bana Josipa Jelačića. Osim što će omogućiti lakšu protočnost prometa u istočnom dijelu grada, omogućuje i nekoliko novih prometnih ulaza u kompleks bivše vojarne u kojem se nalazi Međimursko veleučilište i Tehnološko inovacijski centar Međimurje. S druge strane je i novo stambeno naselje, čiji će stanovnici također imati spoj na novu cestu.
Osim samog kolnika, uredit će se i odvodnja, pješačke staze s obje strane, odvodnja i javna rasvjeta. Nakon ishođenja dozvola, krenut će se s procedurom odabira izvođača, te je u planu da se ova investicija završi iduće godine.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content