Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Završeno svjetsko ribolovno prvenstvo za klubove u Prelogu – SRD „Klen“ Sveta Marija zauzeo 15. mjesto

Datum objave: 22. srpnja 2019.

Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu za klubove, koje se od 15. do 21. srpnja održavalo u Prelogu, privedeno je kraju završnom svečanošću na kojoj su dodijeljene medalje najuspješnijima. Među najboljim klubovima iz 30 zemalja svijeta koje su sudjelovale na prvenstvu, prvo mjesto osvojili su predstavnici Bosne i Hercegovine, srebro je pripalo Engleskoj, a treće mjesto Bugarskoj ekipi.
Natjecanje se održalo na kanalu HE Čakovec-Orehovica u organizaciji Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije te Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, uz veliku pomoć Grada Preloga i Međimurske županije. Hrvatsku su na ovom velikom natjecanju predstavljali članovi SRK „Klen“ iz Svete Marije (Dragutin Peter, Dominik Peter, Igor Mihalac, Darko Kolarić, Tomislav Klarić i Mihael Pongrac pod vodstvom trenera Stjepana Pongraca) koji su zauzeli 15. mjesto i smjestili Međimurje u sam vrh sportskog ribolova. Činjenicu da je naša županija i Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije među najkvalitetnijima i najbolje organiziranim destinacijama sportskom ribolova, istaknuli su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Međunarodne federacije sportskog ribolova na slatkim vodama Claudio Mateolli, predsjednik HSRS-a Vladimir Sever i predsjednik SSRD-a Međimurske županije Zoran Pfeifer koji su nazočili svečanosti zatvaranja prvenstva.
Video sa 39. svjetskog ribolovnog prvenstva za klubove: https://www.youtube.com/watch?v=qpydGrHLCWE


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content