Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurskoj županiji petica za transparetnost proračuna

Datum objave: 4. srpnja 2019.

Prema podacima o proračunskoj transparentnosti svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica u razdoblju od početka studenog 2018. do kraja ožujka 2019. godine koje je objavio Institut za javne financijeMeđimurska županija svrstana je u skupinu najtransparentnijih županija.
Kontinuitet visoke transparentnosti u najsjevernijoj hrvatskoj županiji održava se već nekoliko godina, a vrlo je uspješna bila inovacija u planiranju Proračuna Međimurske županije za 2018. godinu kada su građani s više od 80 prijedloga sudjelovali u njegovu kreiranju.
Visoku ocjenu 5 za transparentnost uz Međimursku županiju dobio je i grad Prelog te općine Belica, Dekanovec, Gornji Mihaljevec, Mala Subotica, Kotoriba, Pribislavec, Strahoninec, Orehovica, Selnica, Sveta Marija, Štrigova, Sveti Juraj na Bregu i Sveti Martin na Muri.
Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut za javne financije je objavio interaktivnu kartu koja prikazuje stanje u svim županijama, gradovima i općinama. Detaljna analiza istraživanja objavljena je u newsletteru Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2018. – ožujak 2019.
 
 
 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content