Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje u samom vrhu obrazovnog sustava Hrvatske

Datum objave: 28. lipnja 2019.

Agencija za odgoj i obrazovanje i ove je godine tradicionalno državnim i međunarodnim prvacima dodijelila Oskar znanja. Oskar znanja je najveće priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate kojim se već 15 godina nagrađuju uspješni i izvrsni učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentor. Dodjela je organizirana u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice županija.
Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održana je danas 28. lipnja u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima, nagrađeno je čak 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora, učitelja i nastavnika koji su ih pripremali i pratili na natjecanjima. Za osvojeno jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima nagrađena su 94 učenika i 41 mentor. Posebno nas veseli da je ove godine u ime svih nagrađenih pozdravnu riječ održala naša Tina Čatlaić, učenica 4. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog koja je osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji na Natjecanju iz hrvatskog jezika 2019.
Iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Oskare znanja primili su ovogodišnji sudionici međunarodnog natjecanja mladih znanstvenika Franjo Križaić i David Bendelja te njihova mentorica dr. sc. Žaklin Lukša, pobjednici državnih natjecanja Martin Josip Kocijan, Dina Žužul, Tina Čatlaić, David Karlovčec i njihovi mentori profesori Miljenko Blažeka, Vesna Malekoci Tarandek, Mirjana Vidović i Krešimir Trojko.
Dva Oskara znanja dodijeljena su III. OŠ Čakovec, a dobitnici su  Blaž Lukša  kojemu je mentorica Sanja JanušićVito Križaić  čiji je mentor Zvonko Ljubić.
Iz I. OŠ Čakovec nagrađena je Korana Drakulić  čija je mentorica Danijela Perenc-Jaušovec, dok je  iz OŠ Mursko Središće dobitnik  Šimun Bilas i mentor Sanjin Tomšić.
Oskare znanja primili su učenici Lucian Hoblaj iz OŠ Selnica čija je mentorica Nives Tot te Dina Bašek iz ETŠ Čakovec  čija je mentorica Andreja Antolić Petak.
Oskare znanja dodijelili su, ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja, pomoćnica ministrice Lidija Kralj, a ispred Hrvatske zajednice županija župan Međimurske županije Matija Posavec.
Međimurska županija je prema broju učenika koji su sudjelovali na državnim natjecanjima u ovoj školskoj godini  među vodećim županijama u Hrvatskoj, a današnja dodjela Oskara znanja je još jedan dodatni vjetar u leđa svim našim učenicama i učenicima.
Bitno je spomenuti da su skulpture Oskara znanja i ove godine izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca.
 
Čestitke svim nagrađenima učenicima i mentorima!

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content