Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vlada RH će pomoći općinama i gradovima u suzbijanju komaraca

Datum objave: 27. lipnja 2019.

Temeljem nezadovoljstva dijela građana načinom kako općine i gradovi u Međimurju tretiraju dezinsekciju komaraca, župan Međimurske županije Matija Posavec zatražio je obrazloženje od Zavoda za javno zdravstvo kako se provode mjere suzbijanja komaraca na području Međimurja.
Ove godine zbog utjecaja padalina, izlijevanja rijeka i temperatura se broj poplavnih komaraca povećao do te razine kad počinje imati značajno negativan učinak na stanovništvo, osobito u onim općinama i gradovima koji su smješteni u neposrednoj blizini rijeka te su posebno suočeni sa najezdom komaraca koji ne samo da ugrožavaju kvalitetu svakodnevnog života i zdravlja, već potencijalno prenose zarazne bolesti.
Kako ove godine problem ne zahvaća samo ta područja već čitavu županiju što iziskuje značajna financijska sredstva koja pojedine jedinice lokalne samouprave nisu u mogućnosti osigurati, župan Međimurske županije uputio je pismo Vladi RH za financijskom pomoći u planskom suzbijanju komaraca, osiguranju kvalitete života i očuvanju zdravlja. U četvrtak, 27.06.2019. na sjednici Vlade RH je usvojen Zaključak kojim će se odobriti financijska pomoć općinama i gradovima koji će u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije izraditi način ponovnog suzbijanja komaraca na području Međimurja.
 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content